Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
lountzi papazoglou loufakis kolios F1029877285

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Άρτας – ΣΕΒΕ

Μνημόνιο συνεργασίας με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) υπέγραψε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας εδραιώνοντας έτσι και θεσμικά τη μεταξύ τους συνεργασίαμε προφανή στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και φυσικά τη διεύρυνση των εξαγωγών.

Ειδικότερα, οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν αξιοποιώντας τη μακροχρόνια εξειδίκευση και εμπειρία του ΣΕΒΕ σε θέματα εξωστρέφειας με στόχο:

  • την προώθηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής κουλτούρας στους επιχειρηματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων,
  • την εκπαίδευση/κατάρτιση και συμβουλευτική του ανθρώπινου δυναμικού σε εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με την εξωστρέφεια και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων,
  • τη διοργάνωση εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων.

Για την υλοποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας οι δύο φορείς θα προχωρήσουν σε αξιοποίηση εθνικών, κοινοτικών και διεθνών χρηματοδοτικών μέσων, προώθηση θεμάτων και κοινών δράσεων των δύο φορέων, αξιοποίηση σε τεχνικό επίπεδο της υποδομής, τεχνογνωσίας και εμπειρίας του ΣΕΒΕ σε θέματα εξαγωγών και εξωστρέφειας γενικότερα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των στόχων του Μνημονίου τα δύο μέρη συμφώνησαν και ιδρύεται Παράρτημα του ΣΕΒΕ στο κτίριο του Επιμελητηρίου Άρτας.

«Η προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Άρτας, ηανάδειξη, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων με παράλληλη εξειδίκευση της πρωτογενούς μας παραγωγήςαποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης τουΕπιμελητηρίου για το τρέχον έτος και με την τεχνογνωσία και εξειδικευμένη γνώση του ΣΕΒΕ είμαστε διατεθειμένοι να πάμε μακριά», επισήμανε ο Χρήστος Παπάζογλου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας χαρακτήρισε την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας ως «ακόμη ένα, αλλά εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την εξωστρεφή πορεία της Άρτας και των Αρτινών επιχειρήσεων» και πρόσθεσε: «Πέρα και πάνω από τις δικές μας παραγωγικές, εμπορικές και εξαγωγικές επιδιώξεις, στόχος μας είναι και η από κοινού διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την συμμετοχή σε εκθέσεις, τη διοργάνωση συνεδρίων για τις εξαγωγές, για την κατάρτιση και εκπαίδευση των εργαζομένων μας.

Τέλος, ο κ. Παπάζογλου ευχαρίστησε τον Χρήστο Κολιό, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, αλλά και του ΔΣ του ΣΕΒΕ για την ουσιαστική συμβολή του στην επίτευξη αυτής της συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Κυριάκος Λουφάκης επισήμανε πως με τη συμφωνία δίνεται η ευκαιρία στους δύο φορείς να προωθήσουν με κοινές δράσεις την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιοχής, διεκδικώντας –μεταξύ άλλων- χρηματοδοτικούς πόρους με κατεύθυνση την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

«Η κρίση δεν φέρνει μόνο προβλήματα, αλλά γεννά και ευκαιρίες» είπε και ανέδειξε την ανάγκη της χώρας να γίνει παραγωγική και να εξάγει. Τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα της Άρτας (νωπά φρούτα, ιχθυηρά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ζώντα ζώα κ.ά.) έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες εξαγωγών και ο ΣΕΒΕ με την τεχνογνωσία και τις επαφές του σε όλες τις χώρες στόχους, θα βοηθήσει ουσιαστικά τις εταιρείες που έχουν πραγματικές δυνατότητες να εξάγουν σε όλο τον κόσμο» ανέφερε.

«Καταρχήν, θα πρέπει να κάνετε τα προϊόντα σας γνωστά στον πελάτη» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει «Δοκίμασα κάποιες από τις σπεσιαλιτέ σας και πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν διεθνή καριέρα, αν δεν κάνουν ήδη».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ υποστήριξε εξάλλου πως οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ένα τέτοιο μέγεθος, που να τους επιτρέπει να κάνουν εξαγωγές και να ικανοποιούν τις ανάγκες του πελάτη, θα πρέπει να στραφούν σε συνεργασίες με επιχειρήσεις του ίδιου αντικειμένου, ώστε να αποκτήσουν το απαραίτητο μέγεθος που απαιτεί η αγορά και να μπορούν να εξάγουν. «Πρέπει να στηριχθούμε σε συνεργασίες και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε. Ο ΣΕΒΕ μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο σ’ αυτόν τον τομέα», ανέφερε.

Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, εκτός των προέδρων των δύο φορέων παραβρέθηκαν το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ κ. Θωμάς Βασσάρας, η εντεταλμένη σύμβουλος του ΣΕΒΕ κα Βασιλική Λούντζη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας, καθώς και εκπρόσωποι εξαγωγικών επιχειρήσεων της Άρτας.

Previous Ελληνική Αστυνομία: Διαγωνισμός προμήθειας ελαστικών επισώτρων οχημάτων,μοτοσυκλετών,λεωφορείων,φορτηγών και ειδικών οχημάτων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας