Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
lafazanis F1560663000

ΥΠΑΠΕΝ: Γενναία λύση για ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ στις αρχές τις εβδομάδας

Δευτέρα ή Τρίτη ανακοινώνεται ρύθμιση που θα δίνει «γενναία και ουσιαστική λύση» σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη.

Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι «η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα, τουλάχιστον αυτή είναι η διάθεση από πλευράς μας, να είναι δημόσια. Το Δημόσιο είναι ο βασικός μέτοχος και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον μεγάλο γίγαντα που πάνω του στηρίζεται η Ελλάδα».

Η ΔΕΗ κάνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις όμως είναι ανεπαρκείς, είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να δούμε πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Το Υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με τη διοίκηση της, ΔΕΗ και αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στη τελική φάση της επεξεργασίας, και θα προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά».

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, θα είναι «μεγάλη ανάσα και για τη ΔΕΗ και για τα νοικοκυριά. Θα δώσει παράλληλα ρευστότητα στη ΔΕΗ και θα τη βοηθήσει αυτή την ώρα που δοκιμάζεται για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική της και να βελτιώσει την προοπτική της».

naftemporiki.gr

Previous Εντείνονται οι πιέσεις στην Ελλάδα για συμφωνία
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας