Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ee simaies F 957147682

Εντείνονται οι πιέσεις στην Ελλάδα για συμφωνία

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης σε Αθήνα και Βρυξέλλες, παρά την επιστροφή στην Αθήνα του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, προκειμένου να βρεθούν στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, και παρά την «αποχώρηση» του ΔΝΤ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Από ελληνικής πλευράς οι Ν. Παππάς και Ευ. Τσακαλώτος, μαζί με τον επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο Brussels group Γ. Χουλιαράκη, βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με την Κομισιόν και με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ αναμένεται μαζί με τον κ. Τσίπρα να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Αν και η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, εκτός από το ύψος του πρωτογενούς  πλεονάσματος, όπου γνωρίζουμε ακριβώς τι ζητούν οι δανειστές, ανώτερη κυβερνητική πηγή, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία, έλεγε την Πέμπτη το βράδυ ότι η ελληνική πλευρά δεν ευθύνεται για την όποια διάσταση απόψεων υπάρχει εντός των θεσμών.

Η ίδια μάλιστα πηγή σημειώνει ότι η  αποχώρηση των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες και οι αναφορές του σε ασφαλιστικό και φορολογικό δεν επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Ραδιομέγαρο τςη ΕΡΤ, ερωτηθείς  για την πορεία των διαπραγματεύσεων, απάντησε πως «όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειές μας θα αντέχουμε», ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε ότι «η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα».

Συνταξιοδοτικό, ΦΠΑ και πρωτογενές πλεόνασμα, συνεχίζουν να είναι τα πεδία εκείνα όπου αναζητούνται λύσεις, ενώ η πλευρά των Ευρωπαίων εντείνει τις πιέσεις ώστε η Αθήνα να υπάρξει λύση εδώ και τώρα.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ντ.Τουσκ, ο οποίος δήλωσε ότι “χρειαζόμαστε αποφάσεις κι όχι διαπραγματεύσεις”  και ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλίστρια». Στόχος όλων είναι να υπάρξει συμφωνία ώστε αυτή να επικυρωθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης στις 18 Ιουνίου.

naftemporiki.gr

 

Previous Τι προβλέπει το μίνι φορολογικό για τα τεκμήρια
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας