Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
elliniko sima teliko F 1018372243

ΥΠΑΑΝ: Παρουσίαση του «Ελληνικού Σήματος»

Η επίσημη παρουσίαση του «Ελληνικού Σήματος» για την θωράκιση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών παρουσιάσθηκε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο, τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Στέφανο Κομνηνό, εκπροσώπους φορέων, επιμελητηρίων και επιχειρήσεων. 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του «Ελληνικού Σήματος» μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «μια εκκρεμότητα που χρόνιζε από το 2012 γίνεται πραγματικότητα και πλέον τα ελληνικά προϊόντα αποκτούν αναγνωρίσιμη εθνική σφραγίδα ποιότητας για τις διεθνείς αλλά και την εγχώρια αγορά. Έτσι τα ελληνικά προϊόντα θωρακίζονται αποτρέποντας σε όσους προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ανώτερη ποιότητα και αποκτούν την δυνατότητα να έχουν ένα επιπρόσθετο «διαβατήριο» με το οποίο θα ταξιδεύουν στην παγκόσμια αγορά…» . 

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Στέφανος Κομνηνός από την πλευρά του, σημείωσε ότι «το Σήμα Ελληνικότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι επιτέλους μια πραγματικότητα. Κάθε κλάδος που επιθυμεί τη χρήση του Σήματος, καλείται να υποβάλει το αίτημα του στην Επιτροπή Σήματος εδώ στη ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ώστε να ετοιμαστεί ο σχετικός Κανονισμός Απονομής που θα περιλαμβάνει τα κριτήρια αλλά και τον μηχανισμό απονομής» προσθέτοντας πως «ήδη το «Ελληνικό Σήμα» βρίσκεται πια στη διάθεση των επιχειρήσεων που παράγουν στη χώρα μας αλλά και των καταναλωτών σε όλον τον κόσμο που επιλέγουν την ελληνική γη, τα ελληνικά χέρια και το ελληνικό μυαλό. Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει η απονομή του, στα αλκοολούχα από το Γενικό Χημείο του Κράτους και στα γαλακτοκομικά προϊόντα από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. 

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» κ. Σέρκος Χαρτουνιάν, για το «Ελληνικό Σήμα» στο Γάλα και τα Γαλακτοκομικά Προϊόντα, ανάμεσα άλλα ανέφερε πως πρόκειται «για ένα προαιρετικό σήμα διάκρισης προέλευσης που θα απονέμεται με συγκεκριμένα δεδομένα στις ελληνικές επιχειρήσεις παρέχοντάς τους μια αναγνωρίσιμη εθνική σφραγίδα ποιότητας για την εγχώρια και διεθνή αγορά».

Στον σημαντικό ρόλο του Ελληνικού Σήματος, επίσης, αναφέρθηκαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλκοόλης Σταύρος Σάμιος, αλλά και οι εκπρόσωποι γαλακτοβιομηχανιών όπως ο κ. Μιχάλης Σαράντης από την «ΟΛΥΜΠΟΣ» η κυρία Άννα Κυδωνάκη από την «VIVARDIΑ» και ο πρόεδρος Τυροκομικών Συνεταιρισμών Ηπείρου Κωνσταντίνος Καράλης. 

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας διαφήμισης- επικοινωνίας και προβολής Milk Branding Professionals κ. Γιώργος Αναστασιάδης και Λεώνη Γιαγδζόγλου παρουσίασαν και ανέλυσαν την δημιουργική φιλοσοφία του «Ελληνικού Σήματος». Μια ανάθεση που τους έγινε, όπως τόνισαν από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) η οποία ως θεσμικός φορέας πήρε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει αφιλοκερδώς την προσπάθεια 

Previous Καταγγελία Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 24/12/2014
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας