Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Τρεις προτάσεις της ΕΣΕΕ για βελτίωση του κλίματος στην αγορά

Τις τρεις προτάσεις που κατέθεσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προς την κυβέρνηση εν όψει της ΔΕΘ, για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά, παρουσίασαν την Τρίτη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Καρανίκας. 

Η ΕΣΕΕ προτείνει:

  1. τη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου», αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης,
  2. τη βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία,
  3. την υπογραφή μίας νέας συμφωνίας για την απασχόληση, μεταξύ κοινωνικών εταίρων και κυβέρνησης, η οποία να διέπεται από την αρχή της «επιδότησης της απασχόλησης αντί της ανεργίας». 

Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε επίσης τις προτάσεις του για τη «νησιωτικότητα» και την αξιοποίηση των μαρίνων και των μικρών καρνάγιων σε διάφορα νησιά, για την επισκευή διαφόρων ειδών πλοίων και σκαφών.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης.

Μεταξύ των μέτρων – στήριξης που εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση, συγκαταλέγεται η δυνατότητα παροχής ρευστότητας, μέσω ειδικών τραπεζικών προγραμμάτων και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία εστιάζουν στον μικρο-δανεισμό.

Previous Έρχεται δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα περικοπών στις επικουρικές
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας