Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
alexiadis tryfon F 1033875044

Τρ. Αλεξιάδης: Εντός Σεπτεμβρίου η ρύθμιση για αδειοδότηση διαδικτυακών εταιρειών

Εντός μηνός θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιρειών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

«Άμεσα σε ένα μήνα το πολύ θα δημοσιοποιηθούν οι διατάξεις για να πάμε σε οριστικό καθεστώς και να σταματήσει η ανομία», είπε ο Τρ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε με νόημα: «έχουμε πλέον την τεχνογνωσία για να κάνουμε τις αδειοδοτήσεις, να βάζουμε ένα τέλος στην ανομία και να εφαρμόζουμε την νομιμότητα».

Ο Δ. Καμμένος ανέφερε ότι λειτουργούν 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και ο τζίρος τους είναι πάνω από 4 δις ευρώ ετησίως, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ίδιοι, καθώς από την περίοδο Βενιζέλου υπάρχει μεταβατικό καθεστώς στο οποίο φορολογούνται ανάλογα με το τι δηλώνουν αυτοβούλως.

«Ορισμένες δηλώνουν προκλητικά πολύ μικρό τζίρο ή πολύ μικρά κέρδη. Το προκλητικό είναι τι φόρο πληρώνουν οι επιχειρήσεις που έχουν ένα τεράστιο τζίρο, τον οποίο υποπτευόμαστε αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε», συμφώνησε και ο Τρ. Αλεξιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική βούληση της κυβέρνηση είναι στην ανομία αυτή να μπει τέλος». «Είμαστε στο στάδιο τελικής εξεργασίας, έχουν φτιαχτεί οι διατάξεις και θα έρθει το τελικό πλαίσιο ώστε να τελειώσει το μεταβατικό καθεστώς», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι 24 ιντερνετικές στοιχηματικές εταιρείες ελέγχονται φορολογικά από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ ξεκίνησε έλεγχος από άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και την Οικονομική Αστυνομία.

naftemporiki.gr

Previous Αυστηρή εποπτεία στη διαχείριση «κόκκινων» δανείων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας