Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
22 F 269069219

Τοποθέτηση σημείων ενημέρωσης τουριστών – infopointsαπό το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο του έργου E-Parks του προγράμματος Interrreg Ελλάδα-Ιταλία V-A 2014-2020

Το Επιμελητήριο Άρτας υλοποιεί το έργο ‘Environmental and Administrative Knowledge Networks for a Better Tourist Attractiveness in Protected Natural Areas’ «E-parks» μέσω του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, το οποίο στοχεύει τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας με έμφαση τον τομέα του τουρισμού.

                Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Φότζια ηγείται της συνεργασίας, η οποία αποτελείται από το Εθνικό Πάρκο Gargano και την Κοινοπραξία Gargano Land Reclamation από το μέρος της Ιταλίας, ενώ από το μέρος της Ελλάδας συμμετέχουν το Επιμελητήριο Άρτας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η Azienda Sanitaria Locale της Φότζια και η Βιομηχανική Συνομοσπονδία της Φότζια είναι επίσης εταίροι του έργου.

                Στόχος του έργου Ε-Parks είναι η ανάπτυξη της επισκεψιμότητας περιβαλλοντικά προστατευόμενων περιοχών, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε ΑμεΑ. Στις προσεχείς δράσεις του έργου όσο αφορά το Επιμελητήριο Άρτας, περιλαμβάνεται η τοποθέτηση σημείων ενημέρωσης επισκεπτών – infopoints, κατάλληλα για χρήση και από ΑμεΑ και η υλοποίηση εκπαιδευτικής ημερίδας για εμπλεκόμενους φορείς.

                Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα πρόκειται από το Επιμελητήριο Άρτας να τοποθετηθούν τρία (3) σημεία ενημέρωσης τουριστών – infopoints στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας – δύο εσωτερικού και ένα εξωτερικού χώρου. Οι επιμέρους θέσεις χωροθέτησής τους είναι το γραφείο τουριστικών πληροφοριών (Ε.Ο.Τ.) πλησίον της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας, το Δημαρχείο Βουργαρελίου και πλησίον της Γέφυρας Πλάκας.

                Τα εν λόγω σημεία ενημέρωσης θα λειτουργούν με ειδικό λογισμικό, το οποίο θα προβάλει σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, όπως μνημεία και αξιοθέατα, θρησκευτικούς χώρους κλπ καθώς και επιχειρήσεις σχετικές με τον τομέα τουρισμού. Για το κάθε σημείο ενδιαφέροντος και την κάθε επιχείρηση που θα προβάλλεται θα γίνει γεωεντοπισμός, θα δίνονται συνοπτικά βασικές πληροφορίες και φωτογραφία, με ειδική αναφορά σε παροχές για ΑμεΑ, εάν υφίστανται.

                Το σύνολο των ανωτέρω δράσεων αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός τύπου τουρισμού που θα υιοθετεί υπεύθυνη στάση από τους επισκέπτες μιας περιοχής, ώστε οι στοχευόμενες περιοχές να βελτιώσουν την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

 

Previous E-SHOP ΚΑΙ CLICK AWAY ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας