Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis xaritsis kretsou F609293633

Το ΕΣΠΑ στη συνάντηση Γ. Σταθάκη – Κρέτσου

Το ΕΣΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Επιτρόπου, αρμόδιας για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνας Κρέτσου με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση, την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Επίτροπος δήλωσε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες και την κινητοποίηση της κυβέρνησης για την εκκίνηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2103 που βρίσκονται στην τελευταία φάση τους. 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η κ. Κρέτσου σχολίασε με θετικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης που είχε ως αποτέλεσμα τη μέγιστη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013, την έναρξη των νέων προγραμμάτων αλλά και την υιοθέτηση καινοτομιών όπως η υιοθέτηση συστήματος διαχείρισης ελέγχου για τα νέα προγράμματα, κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας στους πρωτοπόρους της ΕΕ σε αυτό τον τομέα.

 Ο υπουργός ενημέρωσε την επίτροπο, μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές στη φάση υποβολής και αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων και σχεδίων, ώστε να μειωθεί ο χρόνος και το κόστος για τους επενδυτές, καθώς επίσης και για να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενική αξιολόγηση. 

Ο υφυπουργός από την πλευρά του ενημέρωσε την Επίτροπο για την προώθηση των δημοσιεύσεων τεσσάρων προσκλήσεων για νέες δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και της γνωστοποίησε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η δράση για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των δομών και μηχανισμών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (clusters, meta-clusters) για να προωθηθεί η δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας.

 Η επίτροπος, τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα για το μεταναστευτικό και σημείωσε την ανάγκη να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες που σηκώνουν αυτό το κοινωνικό βάρος.

amna.gr, naftemporiki.gr

Previous Διακοπή λειτουργίας διαδικτυακών υπηρεσιών του ΕΣΠΑ το Σαββατοκύριακο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας