Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stasinos papazoglou3 F 902912507

Το Επιχειρηματικό Πάρκο στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψηφίου δημάρχου Άρτας Π.Στασινού με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί κλιμάκιο του συνδυασμού “Αρτινών Όραμα”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Άρτας, Παύλο Στασινό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου, ενημέρωσε τον κ. Στασινό και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

Κυρίαρχο θέμα ήταν η αναγκαιότητα κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα. Ειδικότερα ο κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Επιμελητήριο μέχρι τώρα και στη νέα πρόταση της Διοίκησης για χωροθέτησή του στη θέση «Κρεκούκια» Αμμοτόπου, μετά το χαρακτηρισμό της θέσεως «Λιβάδια» Φιλοθέης ως «Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας», ζητώντας τη δέσμευση των παρισταμένων ότι θα προωθήσουν την υλοποίηση του έργου απ’ όποια θέση κι αν βρεθούν. Όπως είπε, «Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ζητάει από το Δήμο, την παραχώρηση Δημοτικής Έκτασης, ακόμα κι αν υπάρχει άλλη πρόταση που καλύπτει τις προϋποθέσεις, εμείς θα τη συζητήσουμε, αρκεί να γίνει επιτέλους Επιχειρηματικό Πάρκο στην Άρτα.

Από την πλευρά του ο κ. Στασινός υποστήριξε ότι θα στηρίξει το αίτημα του Επιμελητηρίου, απ’ όποια θέση κι αν βρεθεί, καθώς η Άρτα είναι η μόνη περιφερειακή Ενότητα που δεν έχει Επιχειρηματικό Πάρκο και αυτό πρέπει επιτέλους να αλλάξει.

«Πρέπει να τρέξουμε ώστε σύντομα να καταλήξουμε στην όποια περιοχή επιλεγεί», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι: «Θα πρέπει να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους κατοίκους της οποιασδήποτε περιοχής επιλεγεί για τα πλεονεκτήματα από την κατασκευή ΕΠΙΧ.ΠΑΡΚΟΥ και πάντως θα ακολουθήσουμε την πολιτική «ανοιχτών θυρών», ώστε να έρθουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε «Κερατέα»», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Μέχρι το τέλος του 2014 θα πρέπει να έχουμε καταλήξει στη θέση και να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου», δεσμεύτηκε.

 tasinos_papazoglou2_F1193760336.jpg

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια Δομή στο Δήμο, με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου, του ΤΕΙ Ηπείρου και άλλων φορέων, το οποίο θα ασχοληθεί με θέματα ανάπτυξης, αναδιάρθρωσης της παραγωγής και αξιοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τον πρωτογενή τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία), τη μεταποίηση και φυσικά την προώθηση των εξαγωγών.

«Πρέπει επιτέλους να προβάλλουμε τα προϊόντα μας. Η Άρτα είναι γνωστή για τα πορτοκάλια και οι παραγωγοί μας τα πετούν στις χωματερές. Πρέπει να δοθούν κίνητρα σε παραγωγούς και μεταποιητές για τη δημιουργία για παράδειγμα ενός χυμοποιείου στην περιοχή. Επίσης, κάθε καφετέρια της Άρτας πρέπει να προσφέρει φυσικό χυμό, έστω κι αν χρειαστεί να τους δοθεί κάποιο κίνητρο», υποστήριξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε εξάλλου, ο Δήμος να φροντίζει να δίνει πρόσβαση στις επαγγελματικές μονάδες, επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα, και να μην γίνεται πολιτική «χαλικιών».

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Στασινός υποστήριξε πως «έχουμε γίνει ο Δήμος των Χαλικιών» και πως οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να λαμβάνονται στα Τοπικά Συμβούλια με καθορισμένες τις προτεραιότητες, ώστε όλοι οι επαγγελματίες να έχουν πρόσβαση.

Previous Kλαδική έκθεση SECUREXPO, 9 -11 Μαΐου 2014, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας