Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
varoufakis gianis F 691674940

Το e-mail Βαρουφάκη προς την Ε.Ε.

Μ’ ένα e-mail επτά σελίδων πρός την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης περιγράφει την οικονομική πολιτική και το πρώτο πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών που δεσμεύεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία του Eurogroup της Παρασκευής.

Η εκπόνηση και εφαρμογή εθνικού σχεδίου κατά της διαφθοράς, η απόλυτη ανεξαρτησία των φορολογικών αρχών, η δημιουργία μονάδων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής του μεγάλου πλούτου, αλλά και της είσπραξης μεγάλων οφειλών βρίσκονται ανάμεσα στα μέτρα. Επίσης αναφέρει ότι θα γίνουν δημοπρασίες για τις άδειες των ΜΜΕ και θα ληφθούν μέτρα για την είσπραξη των εσόδων.

Στο κείμενο η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο ασφαλιστικό, συνενώσεις ταμείων, αλλά και στην εφαρμογή αντικινήτρων κατά της πρόωρης συνταξιοδότησης εργαζομένων κυρίως στο δημόσιο και τις τράπεζες. 

Επίσης αναφέρει σε συνεννόηση με τους εταίρους θα οριστικοποιηθεί η ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία όπως και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Στην επιστολή του κ. Βαρουφάκη περιγράφονται και προσδιορίζονται σε γενικές γραμμές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που είναι:

-Η συνολική μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και καυσίμωνείσπραξη φόρων από τον καπνό.

-Η συνέχεια της δημοσιονομικής προσαρμογής με έλεγχο και περικοπές – μη μισθολογικών δαπανών – του δημοσίου.

-Η επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων χωρίς να θιγούν ή να αντιστραφούν όσες ήδη έχουν ολοκληρωθεί.

-Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ειδικά για το ασφαλιστικό σύστημα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η κυβέρνηση θα λάβει πρωτοβουλίες για εξάλειψη κινήτρων πρόωρης συνταξιοδότησης ειδικά στο δημόσιο και τις τράπεζες και θα προωθήσει τη σύνδεση καταβολής εισφορών με τις συντάξεις..

Για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

-Οι σκοποί και το χρονοδιάγραμμα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς.

-Η Ελλάδα θα ακολουθήσει νέα προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις που περιλαμβάνει την φιλοδοξία να αυξηθούν με τον καιρό οι κατώτατοι μισθοί.

-Για τους μισθούς στο δημόσιο αναφέρει ότι θα προχωρήσει η αναμόρφωση του μισθολογίου στο δημόσιο τομέα χωρίς να κοπούν τα κατώτερα επίπεδα, με εξασφάλιση ότι το κονδύλι για τους μισθούς δεν θα αυξηθεί και ο έλεγχος των δαπανών σε κάθε τομέα του κράτους.

Τέλος στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι «η επιβεβαιώνει το σχέδιο να προχωρήσει η μάχη ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, το οποίο δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Επισυνάπτεται Το email Βαρουφάκη 

tovima.gr

Σχετικά Αρχεία:

Previous Κομισιόν: Επαρκώς περιεκτική για να αποτελέσει βάση συζήτησης η λίστα Βαρουφάκη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας