Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ee simaies F 957147682

Κομισιόν: Επαρκώς περιεκτική για να αποτελέσει βάση συζήτησης η λίστα Βαρουφάκη

Η Κομισιόν θεωρεί ότι η λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εστάλη προς έγκριση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) είναι επαρκής, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν.

«Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε η πηγή.

«Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η λίστα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να λάβει παράταση τεσσάρων μηνών στη χρηματοδότηση της χώρας έφθασε «εγκαίρως» στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης ελήφθη εγκαίρως», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά έγκαιρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.
   
Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης υπογράμμισε ακόμη «ότι τώρα την εξετάζουμε», ενώ, κληθείς να απαντήσει εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα σας ενημερώσουμε».

Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Είναι απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση»

«Οι τελευταίες μέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση», δήλωσε πριν λίγη ώρα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ αναφερόμενος στην ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για έγκριση του ελληνικού πακέτου μεταρρυθμίσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι το θέμα χειρίζονται ήδη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και ότι δεν χρειάζεται η παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου. Βέβαια η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον γερμανό υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συνεχή ενημέρωση από τον Β. Σόιμπλε έχουν και τα αρμόδια όργανα του γερμανικού κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ.

Ερωτηθείς για τα στενά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων θα πρέπει το γερμανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει, ο κ. Γέγκερ τόνισε ότι οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες ήταν σε όλους γνωστές και δεν θα ήταν σωστό να αποδοθούν ευθύνες σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου η παράταση του προγράμματος θα πρέπει να εγκριθεί από τη βουλή.

Πάντως ο κ. Γέγκερ διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει αύριο συμφωνία στο Eurogroup ο χρόνος που απομένει αρκεί για να κατατεθεί η πρόταση παράτασης στα εθνικά κοινοβούλια.

tovima.gr
Previous Νάντια Βαλαβάνη: Επιβράβευση συνεπών φορολογουμένων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας