Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
pagosmio synedrio epim torino F 1215967069

Το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιμελητηρίων έφερε σε επαφή εκπροσώπους επιμελητηρίων & επιχειρηματίες από 109 χώρες.

Με κεντρικό θέμα «Κοινότητα, Ταυτότητα, Όραμα», στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση  των επιμελητηρίων, συζητήθηκαν οι τρέχουσες παγκόσμιες τάσεις που επηρεάζουν τα εμπορικά επιμελητήρια και τις αντίστοιχες κοινότητές τους, όπως η οικονομική ανάκαμψη, η  αλλαγή του κλίματος και άλλα πιεστικά ζητήματα που υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα.

Το συνέδριο προσέφερε χειροπιαστές λύσεις για την υποστήριξη και  την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και παρουσίασε παραδείγματα  ρεαλιστικών εργαλείων για διαπραγμάτευση στη σημερινή παγκόσμια αγορά.

Τα Εμπορικά Επιμελητήρια διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία για την προώθηση του εμπορίου ως κινητήριας δύναμης για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αειφόρο ανάπτυξη. Το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιμελητηρίων ήταν  ένα ουσιαστικό βήμα για την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των επιμελητηρίων από όλο τον κόσμο,  παρουσιάζοντας πραγματικές καινοτομίες  για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στις επιχειρήσεις και στην ανάπτυξη των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα” , δήλωσε ο Πρόεδρος του ICC Terry McGraw.

Δήμαρχος του Τορίνο κ. Piero Fassino, ο οποίος εγκαινίασε την εκδήλωση, δήλωσε: «Το Torino είναι στην ευχάριστη θέση και έχει τη τιμή να φιλοξενήσει το 9 ° Παγκόσμιο Συνέδριο Επιμελητηρίων και χαιρετίζει όλους εκείνους που έχουν έρθει εδώ από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα εμπορικά επιμελητήρια,  ένα προνομιακό εργαλείο για την οικονομία, κυκλοφορούν ιδέες, δημιουργούν προγράμματα  και εξυπηρετούν την έναρξη διαλόγου με τις αγορές, που γίνονται όλο και πιο παγκόσμιες. Είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε το συνέδριο, ειδικά επειδή Τορίνο υπολογίζει στις  σημαντικές διεθνείς επιχειρηματικές παρουσίες που προωθούμε στο εξωτερικό.»

Στις 3ημερες εργασίες του 9ου Παγκόσμιο Συνέδριο Επιμελητηρίων έγιναν τέσσερις συνεδριάσεις της ολομέλειας με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: η μεταβαλλόμενη φύση του παγκόσμιου εμπορίου, οι επιπτώσεις της μετανάστευσης και της διαθεσιμότητας των δεξιοτήτων, πώς τα επιμελητήρια μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη για την έξοδο των επιχειρήσεων από τα τοπικά πλαίσια μέσα συμμετέχοντας στους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Previous Κ. Μίχαλος: Τα Επιμελητήρια είναι ένας αποτελεσματικός σύμμαχος της πολιτείας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας