Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xardouvelis gikas F 38026445

Τις προτάσεις της για «άμεση οικονομική ανάσα» στην αγορά κατέθεσε η ΕΣΕΕ στον Γκ. Χαρδούβελη

Συνάντηση γνωριμίας και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Στη συνάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και του γενικού γραμματέα Γιώργου Καρανίκα με τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, επισημάνθηκε πως η κατάσταση στην αγορά χρήζει άμεσης οικονομικής «ανάσας». Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και οι προτάσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που συμπεριλαμβάνουν επιγραμματικά τα εξής: Υπερφορολόγηση επιχειρήσεων, φορολογία φυσικών προσώπων & τεκμήρια διαβίωσης, προκαταβολή Φόρου Εισοδήματος Επιχειρήσεων, τέλος επιτηδεύματος, Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, εκλογίκευση προστίμων και συνεπειών προς τους υπόχρεους, αλλαγές στο σύστημα ΦΠΑ, ισχύς του μέτρου της συλλογής αποδείξεων και στους ελεύθερους επαγγελματίες, μείωση του ειδικού φόρους στο πετρέλαιο και των τελών κυκλοφορίας, αξιοποίηση των Συνεταιριστικών Τραπεζών και ΕΤΕΑΝ, αποκατάσταση αδικιών και λαθών ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε την ΕΣΕΕ ότι οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα συνεχίζονται και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβασή τους, μετά την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι καλύτερη απ’ ό,τι προ διετίας, όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας. Επίσης, επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει προτεραιότητα για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ και έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό φορολογικών ελαφρύνσεων, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Ο πρόεδρος και ο γγ της ΕΣΕΕ αναφέρθηκαν στις στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει ήδη προτείνει η Συνομοσπονδία για τους μικρομεσαίους της αγοράς.

Previous Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλου με αντιπροσωπεία ροδακινοπαραγωγών του Νομού Ημαθίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας