Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις για τις 4 νέες δράσεις του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία»

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις για τις τέσσερις νέες δράσεις του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο κύκλους προσκλήσεων.

Οι προσκλήσεις αυτές αφορούν:

  • Περί τις 1000 υφιστάμενες επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από τη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων» συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.
  • Για τη δράση «Δημιουργία Νεοφυών Επιχειρήσεων», προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, οι επενδυτικές προτάσεις θα λαμβάνουν επιχορήγηση έως 60.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100%.
  • Προϋπολογισμό από 15.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ μπορούν να έχουν οι προτάσεις στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων», με συνολικό προϋπολογισμό 130 εκατ. ευρώ.
  • Στο 100% ορίζεται το ποσοστό της ενίσχυσης που θα λάβουν για την έναρξη/ υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας όσοι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι, ενταχθούν στη δράση «Ενίσχυση πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.

Που απευθύνονται

Οι προσκλήσεις απευθύνονται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέους επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους. Στόχος είναι η ενίσχυση των παραγωγικών στρωμάτων της κοινωνίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, με γνώμονα την ενίσχυση της απασχόλησης. Η πραγματικότητα που διαμόρφωσε η κρίση επιβάλλει μέρος του σχεδιασμού να εστιάσει στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η ανάσχεση της τάσης φυγής στο εξωτερικό των νέων επιστημόνων στα πλαίσια της νέας αναπτυξιακής πορείας που χαράσσει η κυβέρνηση. Προτεραιότητα δίνουμε, επίσης, στην οικολογική διάσταση του σχεδιασμού.

Σε επίπεδο τομέων εστιάζουμε 8 βασικοί άξονες για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την στρατηγική «έξυπνης εξειδίκευσης»:

1. Αγρο-διατροφή

2. Βιοεπιστήμες, Υγεία – Φάρμακα,

3. Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών

4. Ενέργεια

5. Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη

6. Μεταφορές

7. Υλικά – κατασκευές

8. Τουρισμός – Πολιτισμός – Δημιουργικές Βιομηχανίες

Previous Βαριές ποινές σε όσους δεν δέχονται κάρτες
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας