Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
systima eisroon ekroon F1385844310

Την επιχορήγηση για τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών ζητούν οι πρατηριούχοι

Την καταβολή των προβλεπόμενων επιδοτήσεων για τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών ζητούν οι πρατηριούχοι, ενώ θέτουν το ερώτημα πώς μπορεί να πείσει κανείς για πρόθεση να πατάξει την Παράνομη Διακίνηση Καυσίμων όταν εδώ και 4 χρόνια δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για την εγκατάσταση του συστήματος σε όλα τα προηγούμενα στάδια της διακίνησης και διάθεσης των καυσίμων.

Σε επιστολή της προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) αναφέρει ότι οι πρατηριούχοι, αν και τελευταίοι στη σειρά διάθεσης και διακίνησης καυσίμων, ήταν οι πρώτοι, που αναγκάστηκαν με το Ν.3784/2009, εν μέσω της οικονομικής κρίσης να εκταμιεύσουν πολύ μεγάλα ποσά (15.000 – 20.000 ευρώ) ανά πρατήριο, για την εγκατάσταση συστημάτων  εισροών εκροών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης για την υλοποίηση της δράσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 30 εκατ. και καλύπτει το σύνολο της χώρας

«Ήδη το σύστημα εισροών-εκροών έχει εγκατασταθεί σε όλη την Ελλάδα, μόνον στο σύνολο των Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων και των Εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει εισπράξει ούτε 1 ευρώ από την εγκεκριμένη υποτιθέμενη επιδότηση» αναφέρεται στην επιστολή.   

Η ΠΟΠΕΚ ζητεί να ενημερωθεί αν παραμένει προς διάθεση το ποσό της επιδότησης και πότε θα γίνει η καταβολή στους δικαιούχους.

Επίσης, «αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των εκκρεμών σχετικών Υπ. Αποφάσεων, για όλα τα προηγούμενα στάδια διακίνησης των καυσίμων, εκτός Πρατηρίων και Εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης» και «αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα μοριακής ιχνηθέτησης των καυσίμων».

«Δεν είναι δυνατόν, να κρύβεται η επί σειρά ετών ομολογημένη από τους πάντες  Παράνομη Διακίνηση Καυσίμων, με σωρεία διατάξεων που αφορούν μόνον τους Πρατηριούχους και Εμπόρους πετρελαίου θέρμανσης» τονίζει.

naftemporiki.gr

Previous Λούκα Κατσέλη: Προτεραιότητα η άρση των capital controls
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας