Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
enfia F 389937326

Τι θα περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου καθορίστηκε η μορφή του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ το οποίο και αφορά περίπου 5,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Μετά την απόφαση για τη διαδικασία της εκκαθάρισης που εκδόθηκε προ ημερών και το εκκαθαριστικό που οριστικοποιείται τώρα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης, η οποία και θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες από την Τετάρτη 7/10/2015 με πιθανότερη ημερομηνία αποστολής την 20η Οκτωβρίου.

Στο εκκαθαριστικό, θα  υπάρχει ειδοποίηση η οποία θα αφορά σε όσους θα θελήσουν να αμφισβητήσουν το ποσό που τους έχει καταλογιστεί. Η ειδοποίηση θα αναφέρει: «σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΓΓΔΕ. Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια είναι απαράδεκτη».

Και φέτος, όπως αναφέρει ρητά η απόφαση, σε περίπτωση που εντοπιστεί έλλειψη στο Ε9, η οποία εμποδίζει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, η διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τις παραδοχές που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών από πέρυσι ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο, στο εκκαθαριστικό θα υπάρχει σχετική ένδειξη.

ΕΝΦΙΑ

naftemporiki.gr

Σχετικά Αρχεία:

Previous Κ. Μίχαλος: Βρείτε ισοδύναμα για να αποφύγουμε μεγαλύτερη ύφεση
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας