Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Τι προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μέτρα ενίσχυσης της εισπρακτικής δυνατότητας των ασφαλιστικών ταμείων και καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, από τις προωθούμενες διατάξεις αναμένεται ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης 20.000.000 ευρώ, επί του κρατικού προϋπολογισμού, από τη διασταύρωση στοιχείων σχετικά με τα καταβαλλόμενα προνοιακά επιδόματα.

Επιπλέον, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων από την επιβολή προστίμων σε βάρος των εργοδοτών, όταν αυτοί δεν συμπεριλαμβάνουν στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση εργαζόμενους που έχουν δηλωθεί από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Εκτιμάται παράλληλα ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων 50.000.000 ευρώ επί των προϋπολογισμών των ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ από τη θέσπιση υποχρέωσης στους εργοδότες να αποδίδουν και τις εισφορές των ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ με την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση.

Επί του προϋπολογισμού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προβλέπεται ετήσια αύξηση εσόδων, από τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας και την αυστηροποίηση του πλαισίου ελέγχου των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών. Η αύξηση αυτή εκτιμάται σε 350.000.000 ευρώ -50 εκατομμύρια ευρώ από τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας και 300 εκατομμύρια ευρώ από την αυστηροποίηση του ελέγχου των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική.gr

Previous «Γρήγορο Ίντερνετ” σε 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας