Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

«Γρήγορο Ίντερνετ” σε 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας

«Γρήγορο Διαδίκτυο» σε περίπου 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, υπόσχεται να προσφέρει έως το 2015 το έργο Rural Broadband το οποίο προκηρύχθηκε την Τετάρτη.

Το έργο «Rural Broadband» με τίτλο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών», είναι προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ και έχει ως στόχο την ενίσχυση της δημιουργίας ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της ψηφιακής σύγκλισης των αστικών κέντρων με την Περιφέρεια.Ως «λευκές» ορίζονται οι περιοχές όπου σήμερα δεν παρέχεται ούτε η βασική ευρυζωνική πρόσβαση, καθώς οι υπάρχοντες παίκτες της αγοράς των τηλεπικοινωνιών δεν έχουν επενδύσει ακόμη και στερούνται οποιωνδήποτε ευρυζωνικών υποδομών.

Πιο αναλυτικά, το έργο για το επονομαζόμενο και «Αγροτικό Ίντερνετ» αφορά στην εγκατάσταση μέχρι και το 2015 της λειτουργίας ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε σχεδόν 5.100 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 40% της ελληνικής επικράτειας.
Το έργο εκτιμάται ότι θα βοηθήσει ένα σύνολο περιοχών και τοπικών οικονομιών, αφενός μεν ενισχύοντας την απασχόληση κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, εγκατάστασης και συντήρησης των δικτύων, αφετέρου δε, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές για ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η δράση χρηματοδοτείται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Ψηφιακή Σύγκλιση», «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το «ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΤΠΑ και από εθνικούς πόρους, καθώς και από ιδιωτική δαπάνη προερχόμενη από τους υποψήφιους αναδόχους του έργου.

Με την υλοποίηση της εγκατάστασης του «Αγροτικού Ίντερνετ» θα γίνει επίσης εφικτή η πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών αυτών σε βασικές υπηρεσίες του κράτους, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική σύνδεση με υπηρεσίες υπουργείων κλπ.

Previous Έγκριση Περιφέρειας για τα Τοπικά Σχέδια απασχόλησης Π.Ε. Άρτας & για προμήθεια εξοπλισμού στους Δήμους Νικολάου Σκουφά – Ζίτσας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας