Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
exodikastikos1 F 1246337111

Τα εργαλεία για τη ρύθμιση χρεών παρουσίασε στο Επιμελητήριο Άρτας ο Φώτης Κουρμούσης

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών» πραγματοποίησε τοΕπιμελητήριο Άρταςτην Παρασκευή 5 Απριλίου και με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

«Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέλη μας για όλες τις εξελίξεις πάνω σε ζητήματα, που τους αφορούν άμεσα, και να γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος, ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος, ανοίγοντας την ημερίδα. Όπως είπε, «Οι ρυθμίσεις των οφειλών μέσω εργαλείων, που νομοθετήθηκαν, αλλά και άλλων, που αναμένονται το προσεχές διάστημα θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις & τους επαγγελματίες, που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, να πάρουν μια ανάσα και σιγά σιγά να ορθοποδήσουν.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης υποστήριξε πως πλέον υπάρχουν αρκετά εργαλεία στη νομοθεσία για να ρυθμίσει κάποιος τα χρέη του με ευνοϊκό τρόπο και εξωδικαστικώς, ώστε να αποφευχθούν κατασχετήρια λογαριασμών και πλειστηριασμοί κι αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς, το οποίο, όπως είπε, δίνει τη δυνατότητα για διαγραφή προστίμων, προσαυξήσεων και πανωτοκιών. Ταυτόχρονα, επισήμανε πως ψηφίστηκε πρόσφατα και θα υλοποιηθεί σε περίπου ένα μήνατο νομοσχέδιο για την προστασίας της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας ότι κάθε φυσικό πρόσωπο ή επιχειρηματίας με μια αίτηση σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορεί να ρυθμίσει το δάνειό του είτε είναι στεγαστικό είτε επιχειρηματικό, με υποθήκη την πρώτη κατοικία. «Στόχος είναι να διασωθούν τα σπίτια κι επιχειρήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρμούσης επισήμανε εξάλλου, πως υπάρχουν 25 Γραφεία Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Ελλάδα, ένα εκ των οποίων στην Άρτα, στα οποία έχουν προσέλθει για ενημέρωση περί τις 12.000 πολίτες. Από αυτούς, περίπου 6.500 έχουν υποβάλλει την αίτησή τους, για να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και ήδη 1.850 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία και ακολουθούν οι υπόλοιποι.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένος διάλογος με τους επαγγελματίες και τους συμβούλους τους -δικηγόρους και λογιστές- που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διήρκησε περί τις δύο ώρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Previous Εκλογές ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας