Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
MediterraneanDietClub87 F 1938559467

Συνέδριο, Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν

Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: “Αυξήστε τις εξαγωγές σας. Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν” θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, σε συνδυασμό με το διαγωνισμό ελαιολάδου 7ο Χρυσό Αριστείον 2015, στο πλαίσιο της 7ης Ελαιοτεχνία 2015, Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου, η επιτυχημένη έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιόλαδο.

 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προτάσεις όπως τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής για την υγεία των καταναλωτών, η ευκαιρία της καθιέρωσης του λογοτύπου Μεσογειακή διατροφή για τα ελληνικά προϊόντα, το εργαλείο των γευσιγνωσίων για αύξηση εξαγωγών, γαστρονομικός τουρισμός, οινολογικός τουρισμός, εξαγωγικό μάρκετινγκ, εξαγωγικό branding, εμφιάλωση και συσκευασία προϊόντος για δυναμική εικόνα στις ξένες αγορές, τελωνιακά-δασμολογικά θέματα κλπ. Ομιλητές θα είναι έγκριτοι επαγγελματίες που ο καθένας από το δικό του γνωστικό αντικείμενο θα μεταδώσει μεστές-άμεσες ιδέες και πληροφορίες στους συμμετέχοντες σύνεδρους. Το συνέδριο απευθύνεται σε παραγωγούς τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις εμπορίας ελληνικών προϊόντων, σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Έκθεση της ένωσης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι 17% των ταξιδιωτών αναψυχής (leisure travelers), περίπου 17 εκατομμύρια ταξιδιώτες, είχαν συμμετοχή σε μορφές γαστρονομικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι η αναζήτηση γευστικών εμπειριών μέσω του τουρισμού για το φαγητό και τα προϊόντα διατροφής είναι σε διαρκή αυξητική πορεία. Οι διεθνείς ταξιδιώτες ξεπέρασαν το 1δις σε ετήσια βάση και δημιουργούν κύκλο εργασιών 1τρις δολαρίων. Το φαγητό είναι αναπόσπαστο τμήμα του πολιτισμού, βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα αυξανόμενο στοιχείο προσέλκυσης τουριστών. Η ΟΥΝΕΣΚΟ-UNESCO συμπεριέλαβε την Μεσογειακή Διατροφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας μετά από το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα από κοινού με την Ισπανία, την Ιταλία και το Μαρόκο.

Δηλώστε την συμμετοχή σας στο Συνέδριο της Μεσογειακής διατροφής εδώ: http://eleotechnia.com/el/epikinonia/ 

Previous Ποιοι κερδίζουν τελικά από τον διορθωμένο ΕΝΦΙΑ – Την επόμενη εβδομάδα οι αλλαγές, ασφυκτικά πλέον τα χρονοδιαγράμματα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας