Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Συνάντηση προεδρείο ΚΕΕ με τον πρωθυπουργό

Τον πρωθυπουργό επισκέφθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Το προεδρείο της ΚΕΕ έθεσε στον πρωθυπουργό τα αιτήματα της Επιμελητηριακής κοινότητας, τόσο σε θέματα γενικότερης οικονομικής πολιτικής, όσο και των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια, τα οποία δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον Επιμελητηριακό θεσμό και παράλληλα έδωσε κατευθύνσεις στους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν από την ΚΕΕ, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από μέρους του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,  Κωνσταντίνου Μίχαλου, στην ανάγκη στήριξης του Επιμελητηριακού Θεσμού, κυρίως μέσω του στρατηγικού ρόλου της ΚΕΕ και των κατά τόπους Επιμελητηρίων ως προς την τήρηση, την εποπτεία και τη διαχείριση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της χώρας. Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΕΕ αναφέρθηκε στη χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής που θα υπερβαίνει τις άμεσες υποχρεώσεις του Μνημονίου και θα δίνει λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα με τελικό στόχο την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕ αναφέρθηκαν στις προτάσεις της Επιμελητηριακής κοινότητας που αφορούν:

• Στη μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, αλλά και στις λανθασμένες και ανεφάρμοστες διατάξεις που διέπουν τις ποινές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων
• Στην τροποποίηση του προγράμματος ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο ούτως ή άλλως έχει αποτύχει
• Στη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
• Στη στρατηγική για την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ
• Στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις
• Στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά και
• Στη ρύθμιση του μείζονος προβλήματος που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν δανειοδοτηθεί με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου

Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον Επιμελητηριακό θεσμό και παράλληλα έδωσε κατευθύνσεις στους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν από την ΚΕΕ, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

 

Previous Χρ. Παπάζογλου: “Σπάμε τα σύνορα της απομόνωσης”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας