Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στις τουριστικές εκθέσεις Ι.Μ.Τ.Μ. και GREEKLANDPANORAMA

H Περιφέρεια Ηπείρου  κοπεύει να συμμετάσχει σε επιλεγμένες τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού, δεδομένου ότι ο κύριος όγκος των επισκεπτών της περιοχής της προέρχεται από την Ελλάδα, αλλά και σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού με κριτήριο επιλογής τόσο την ενδυνάμωση της θέσης της σε «παραδοσιακές» αγορές, τις οποίες η Ήπειρος και το τουριστικό προϊόν που προσφέρει είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όσο και την προσέγγιση νέων αγορών στόχων

Οι δύο πρώτες εκθέσεις που θα λάβουν χώρα κατά το προσεχές διάστημα είναι:

“Ι.Μ.Τ.Μ.” που διοργανώνεται στο Τελαβίβ το διάστημα 10-11/2/2015. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο (1 booth) στο χώρο του Ε.Ο.Τ. Είναι η 4η συνεχής συμμετοχή μας και αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών μας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος μας στο Ισραήλ. Η συγκεκριμένη αγορά, που αποτελείται κατά κύριο λόγο από άτομα μεσαίου και υψηλού εισοδήματος,  θεωρείται στόχος για την Ήπειρο επειδή α) το κοινό της δείχνει ενδιαφέρον τόσο για το θαλάσσιο τουρισμό, όσο και για τους  ορεινούς όγκους και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν, β) λόγω της ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας η περιοχή μας είναι προσιτή στο εβραϊκό κοινό και γ) υπάρχουν στενοί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ της Ηπείρου και του Ισραήλ και ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, λόγω της σημαντικής εβραϊκής κοινότητας της πόλης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διανέμεται έντυπο υλικό της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και των ιδιωτών που επιθυμούν να στείλουν διαφημιστικά έντυπα, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα. Επίσης είμαστε σε επαφή με τον ΕΟΤ ώστε να πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε TourOperatorsκαι δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στη χώρα, με τη συνεργασία του ΕΟΤ και του Ελληνικού Προξενείου.

GREKLANDPANORAMA που διοργανώνεται στη Στοκχόλμη το διάστημα 13-15/2/2015 από την εταιρία North Events. Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο 25 τ.μ. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τη Σκανδιναβική αγορά για προορισμούς της Ηπείρου, κυρίως για καλοκαιρινό τουρισμό και τουρισμό περιπέτειας. Η συμμετοχή μας αυτή αποτελεί την 2η προσπάθεια επέκτασης και σε άλλους προορισμούς της Ηπείρου, από τη Σκανδιναβική αγορά, η οποία είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου. Θα διανέμεται έντυπο υλικό της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και των ιδιωτών που επιθυμούν να στείλουν διαφημιστικά έντυπα, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα. στην Σκανδιναβία, ειδικά για τους σκοπούς της GREKLAND PANORAMA. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί event με θέμα τη γαστρονομία.

Και στις δυο αυτές εκθέσεις, η Περιφέρεια Ηπείρου θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της όλους τους ενδιαφερόμενους (Δήμους της Ηπείρου, φορείς, επαγγελματίες του τουρισμού) που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν στην υπηρεσία μας εγγράφως την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος, με δικά τους έξοδα, σε κάποια από τις παραπάνω εκθέσεις, το αργότερο ως τις 9-1-2014. Επίσης, ως την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να συγκεντρωθεί στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου το διαφημιστικό υλικό (στην αγγλική γλώσσα) που θα αποσταλεί (ως τις 8-1-2014 στις Π.Ε. εκτός Ιωαννίνων).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Εμπορίου & Τουρισμού (για τα Ιωάννινα στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ως εξής:

  • Για την Π.Ε. Ιωαννίνων: κ. Αναστάσιος Κατσικούδης, τηλ. 26510-87143.

  • Για την Π.Ε. Άρτας: κ. Βασιλική Ζήση, τηλ.: 26813-61017.

  • Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας: κ. Μαριάννα Βέρμπη, τηλ.26653-60172.

  • Για την Π.Ε. Πρέβεζας: κ. Χρυσούλα Λάζαρη, τηλ. 26823-60241.

Previous IME-ΓΣΕΒΕΕ: Συμβουλευτική υποστήριξη σε 400 επιχειρήσεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας