Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ypourgeio oikonomikon1 F 1690000205

Συμφωνία κατά της φοροδιαφυγής πολυεθνικών υπέγραψε το ΥΠΟΙΚ

Πολυμερή συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής που διαπράττουν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις μέσω υπερτιμολογήσεων, υποτιμολογήσεων και άλλων μεθόδων υπέγραψε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για την Πολυμερή Συμφωνία για την Ανταλλαγή των Αναφορών ανά χώρα (Multilateral Competent Authority Agreement on the Exchange of Country by Country Reports) την οποία υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, μαζί με εκπροσώπους 31 χωρών.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις διατάξεις της Πολυμερούς Συμφωνίας οι πολυεθνικές επιχειρήσεις θα υποχρεούνται να παρέχουν στις φορολογικές διοικήσεις τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια κατανομή του εισοδήματός τους, της οικονομικής δραστηριότητάς τους και των φόρων που έχουν καταβληθεί. Ως εκ τούτου, οι φορολογικές διοικήσεις θα έχουν σημαντικές ενδείξεις για την εκτίμηση των κινδύνων των ενδοομιλικών τιμολογήσεων και την αποτελεσματικότερη στόχευση επιχειρήσεων για έλεγχο, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της φοροαποφυγής των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Η συμφωνία συντελεί στην ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων και προτύπων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης 13 του Σχεδίου Δράσης BEPS του ΟΟΣΑ αναφορικά με τη διάβρωση της φορολογικής βάσης και τη μεταφορά κερδών, στο οποίο συμμετέχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

naftemporiki.gr

 

Previous Μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας