Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
alexiadis tryfon F 1033875044

Μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει αρχές με μέσα Φεβρουαρίου, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ.

«Σχεδιάζουμε τη νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο»

Αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κατατεθούν «όσο πιο νωρίς μπορούμε», για να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες στο τέλος του έτους, όπως συνέβη το 2015.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να είναι πιο δίκαιη και αναλογική η φορολόγηση, ωστόσο απέφυγε αναφερθεί στο ύψος του αφορολόγητου. «Σχεδιάζουμε τη νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο», τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι θα μεταφερθεί το βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά.,

«Ποιοι θα εξαιρεθούν από τη χρήση πλαστικού χρήματος»

Ερωτηθείς για τη χρήση πλαστικού χρήματος, έκανε λόγο για προαιρετικά και υποχρεωτικά μέτρα. Περιγράφοντας τα υποχρεωτικά μέτρα, εξήγησε ότι θα υπάρξει σύνδεση αφορολόγητου με χρήση κάρτας, αλλά όχι για όλους.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, θα εξαιρεθούν οι άνθρωποι από μία ηλικία και πάνω και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, για τους οποίους είπε πως θα χτίσουν το αφορολόγητο όπως και τώρα, με αποδείξεις

 «Καλό είναι να τα πληρώνουμε όλα με πλαστικό χρήμα, αλλά πρέπει να βοηθήσουν και οι τράπεζες», ανέφερε εν συνεχεία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Previous Προς άρση ο αποκλεισμός του franchise από το ΕΣΠΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας