Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
7i ekthesi dimitriadis golomazos migdos houliaras F552262554

Στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας «Κώστας Βάγιας» έλαβε χώρα η Έκθεση Δημιουργικής – Πολιτιστικής Βιομηχανίας του έργου LOCAL CLUSTERS & SOCIAL ENTERPRISES INCUBATORS IN THE FIELDS OF CULTURE / TOURISM & FOLK TRADITION (InClust)

H Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «Αμβρακία Αναπτυξιακή», ως επικεφαλής εταίρος του έργου InClust, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διακριτή έκθεση για την προβολή της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας της Άρτας στο πλαίσιο της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας (27/9 – 3/10/2019).

Είκοσι περίπτερα διατέθηκαν δωρεάν από 28 έως 29 Σεπτεμβρίου σε επιχειρήσεις και φορείς της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας της Άρτας για να προβάλλουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες τους και το έργο τους (τα περίπτερα ήταν διαθέσιμα και για τις υπόλοιπες μέρες λειτουργίας της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας).

Οι συμμετέχοντες εκθέτες είναι μέλη του Δημιουργικού Συνεργατικού Σχηματισμού Άρτας (Arta’s Creative Cluster) ο οποίος έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου InClust. Πρόκειται για φορείς της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (Π&ΔΒ), όπως Πολιτιστικοί Συλλόγοι που ασχολούνται με παραστατικές τέχνες (χορό, θέατρο, μουσική κλπ), δημιουργοί (εικαστικές τέχνες, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ.), επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου πολιτιστικών αγαθών, δημιουργίας και εμπορίου προϊόντων λαϊκής τέχνης και παράδοσης, παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων (οικοτεχνίες), εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, productdesign, webdesign κλπ.), εκτυπωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ηχοσυστημάτων κ.ά.

Στην έκθεση συμμετείχε εξάλλου, η Αμβρακία Αναπτυξιακή και το Επιμελητήριο Άρτας προκειμένου να παρουσιάσουν την πρωτοβουλία για τον υπό σύσταση Δημιουργικό Συνεργατικό Σχηματισμό Άρτας (Arta’s Creative Cluster), αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του έργου InClust.

Το απόγευμα της Παρασκευής της 27ης Σεπτεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας και της «Αμβρακία Αναπτυξιακή» κ. Ιωάννη Γκολομάζο,.

«Στο πλαίσιο του έργου INCLUST διαθέσαμε 20 περίπτερα σε πολιτιστικούς συλλόγους, επιχειρήσεις μέλη μας – φορείς της πολιτιστικής & δημιουργικής βιομηχανίας και οικοτεχνίες παραγωγής τοπικών προϊόντων. Οι συνεργάτες μας δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αυτής της δράσης, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής στο συνεργατικό σχηματισμό και από άλλους, γεγονός που μας ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και θα δώσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν από κοινού. Ως Αμβρακία Αναπτυξιακή έχουμε επιλέξει άξιους συνεργάτες, που θα μας υποστηρίξουν στην προσπάθεια μας αυτή και στο Επιμελητήριο προετοιμάζουμε έναν ειδικό χώρο για να στεγάσουμε την πρωτοβουλία μας αυτή, όπου θα έχουν όλοι μαζί τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, να καταθέσουν προτάσεις να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν δράσεις πολιτισμού. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα. Νομίζω πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να ωφεληθούμε όλοι από την συμμετοχή μας σε αυτό το σχήμα και όλοι μαζί να προωθήσουμε τον πολιτισμό και κάθε μορφή τέχνης που ανθεί στην Άρτα.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις και φεστιβάλ που θα δώσουν ταυτότητα στην πόλη και θα ανεβάσουν το πολιτιστικό της επίπεδο με τελικό στόχο και την προσέλκυση τουριστών, δήλωσε ο κ. Γκολομάζος και πρόσθεσε

«Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Άρτας, την προώθηση και προβολή των τοπικών μας προϊόντων, είναι στο πλευρό του Επιχειρηματία και αναζητά τρόπους για να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις μέλη σε ζητήματα που τις αφορούν».

Το εν λόγω Σαββατοκύριακο επισκέφθηκαν την Έκθεση εκπρόσωποι και των υπολοίπων εταίρων του έργου InClust, από τις άλλες περιοχές στις οποίες υλοποιείται το έργο (Κέρκυρα και Αυλώνα και Κορυτσά Αλβανίας). Δόθηκε έτσι η ευκαιρία σε επιχειρήσεις και φορείς της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας της Άρτας να τους γνωρίσουν και να μιλήσουν μαζί τους και να τεθούν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

 

Λίγα λόγια για το Έργο InClust

Στόχος του έργου InClust, το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020, είναι η ενίσχυση σε τοπικό επίπεδο της ανάπτυξης της Δημιουργικής βιομηχανίας στις περιοχές παρέμβασης του έργου, δηλ από την Ελλάδα στην Άρτα και στη Κέρκυρα και από την Αλβανία, στην Αυλώνα και στη Κορυτσά. Το έργο InClust εστιάζει στην υποστήριξη της ανάπτυξης Συνεργατισμών (Clusters) και Θερμοκοιτίδων Κοινωνικών Επιχειρήσεων στους τομείς του Πολιτισμού του Τουρισμού και της Λαϊκής Παράδοσης, με κύριο στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στους τομείς αυτούς.

Επικεφαλής εταίρος είναι η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΜΒΡΑΚΙΑ του Επιμελητηρίου Άρτας. Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι, από την Ελλάδα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και από την Αλβανία η Αναπτυξιακή Εταιρία Auleda και ο Δήμος Κορυτσάς.

Previous Ανοιχτή Εκδήλωση Παρουσίασης των υπό σύσταση Clusters Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας του Έργου InClust (Άρτα – Κέρκυρα – Αυλώνα – Κορυτσά)
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας