Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΣΕΒΕ: Πώς θα τονωθούν οι ελληνικές εξαγωγές

Την ανάγκη να αντιστραφεί η τάση υπερφορολόγησης και υπέρμετρης αύξησης των εισφορών υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), προκειμένου να τονωθούν οι ελληνικές εξαγωγές. Όπως αναφέρει, απαιτείται επίσης ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και υλοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως της αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών ταμείων. 

«Στόχος του προγράμματος αναδιάρθρωσης θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των υγιών επιχειρήσεων με κόστος της ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα αν αυτή κρίνεται απρόθυμη ή ανεπαρκής για το σχέδιο αναδιάρθρωσης», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση. 

Επίσης ο ΣΕΒΕ τονίζει ότι η αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων σχετίζεται άμεσα με την τέταρτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς οι θεσμοί ήδη έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μην υπάρξει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων, αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

«Θα πρέπει το συντομότερο να αντιμετωπιστεί δραστικά το εν λόγω πρόβλημα, το οποίο εδώ και πολύ καιρό παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα να μη διοχετεύονται μέσω των τραπεζών χρηματοοικονομικοί πόροι στην πραγματική οικονομία. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα ενισχύεται η αξιοπιστία προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σταματώντας τη φυγή κεφαλαίων και δημιουργώντας συνθήκες ώστε αυτά να επανέλθουν. Με αυτόν τον τρόπο θα σπάσει ένας φαύλος κύκλος, καθιστώντας εφικτές τις ελπίδες για ουσιαστική χαλάρωση των capital controls μέσα στο 2017», καταλήγει.

Previous «Πράσινο» από Κομισιόν στο ελληνικό καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας