Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Σειρά θεμάτων -μεταξ΄αυτών και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων- έθεσε η Διοίκηση της ΚΕΕΕ στον διοικητή του ΟΑΕΕ

Τη στενή συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επιχειρηματιών (ΟΑΕΕ) συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

Ο κ. Μίχαλος, συνοδευόμενος από τον Β’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΕ κ. Ιορδάνη Τσώτσο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Οικονομικό Επόπτη της ΚΕΕ κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη, καθώς και τον Οικονομικό Επόπτη του ΕΒΕΑ κ. Ευάγγελο Τσόγη, είχαν συνάντηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ με το νέο διοικητή κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον υποδιοικητή του Οργανισμού κ. Δημήτρη Χριστοφορίδη.

Η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων έθεσε στη νέα διοίκηση του ΟΑΕΕ τις θέσεις της για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στις σχέσεις τους με τον ΟΑΕΕ, τονίζοντας ότι η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, αλλά και η αποποινικοποίηση αποτελούν μια θετική εξέλιξη.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε:

  • Να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, διασύνδεση μεταξύ Επιμελητηρίων και ΟΑΕΕ, προκειμένου οι επιχειρηματίες να μπορούν να απευθύνονται στα Επιμελητήρια και για ζητήματα και εργασίες που σχετίζονται με τον ΟΑΕΕ.
  • Η Διοίκηση του ΟΑΕΕ θα προχωρήσει στην πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των προσφερόμενων προς τους ασφαλισμένους του υπηρεσιών, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.
  • Η Διοίκηση του ΟΑΕΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, θα εξετάσουν άμεσα την προώθηση ρυθμίσεων για:

1)    Θέσπιση μπόνους για τους συνεπείς ασφαλισμένους του Οργανισμού

2)    Μεγαλύτερη ευελιξία, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας

3)    Συνέχιση της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (θεώρηση βιβλιαρίων) σε περιπτώσεις μη πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών

Τόσο ο κ. Μίχαλος, όσο και ο κ. Πετρόπουλος συμφώνησαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο ΟΑΕΕ να βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία, με στόχο την επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις.

Previous Διαγωνισμός Ειδικά αναλώσιμα που αφορούν πειράματα που σχετίζονται με εναλλακτικές πηγές νερού (γκρίζο, ανακυκλωμένο κλπ) για άρδευση σε έργα πράσινου Τεί Ηπείρου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας