Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Σχέδιο Δράσης υπ. Εργασίας ΣΕΠΕ και ΕΥΠΕΑ για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας για το καλοκαίρι

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με την τουριστική κίνηση να προβλέπεται εξαιρετικά υψηλή, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και οΥφυπουργόςκ. Βασίλης Κεγκέρογλου πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Κώστας Πανταζής και Υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΠΕΑ και του ΣΕΠΕ κατά την οποία αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός επιχειρησιακού πλαισίου δράσης, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, με την οριστικοποίηση των εστιασμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της χώρας, κατά το διάστημα 13.6.2014 έως 10.10.2014.

Ο κ. Υπουργός ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους ελεγκτικούς φορείς, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης παράνομαδιαμενόντων αλλοδαπών.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω, οι προϊστάμενοι όλων των περιφερειακών υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ καλούνται άμεσα να καταρτίσουν προγράμματα ελέγχων στις περιοχές ευθύνης τους, που περιλαμβάνονται στον επισυναπτόμενο κατάλογο, για το διάστημα 13.6.2014 – 10.10.2014.

Επισημαίνεται ότι πλέον ο έλεγχος της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας θα γίνεται με ενιαίο τρόπο από την Επιθεώρηση Εργασίας και την ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ με σκοπό τις μέγιστες δυνατές συνέργειες.

Πιο συγκεκριμένα Ειδικός Επιθεωρητής Εργασίας ή Επιθεωρητής Εργασίας του ΣΕΠΕ ή Ελεγκτής της ΕΥΠΕΑ που διαπιστώνει τη μη αναγραφή εργαζομένου στον ισχύοντα πίνακα προσωπικού που τηρείται από τον εργοδότη, επιβάλλει διοικητική κύρωση (πρόστιμο), κατά δέσμια αρμοδιότητα, χωρίς προηγούμενη πρόσκλησή του για παροχή εξηγήσεων ως κατωτέρω:

Παράβαση: Μη αναγραφή εργαζομένου στον πίνακα προσωπικού.

Επιβαλλόμενο πρόστιμο: ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί (18) δεκαοκτώ μήνες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο − υπάλληλο και το κατώτατο νόμιμο νομοθετημένο ημερομίσθιο, μη προσαυξημένο για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί τετρακόσιες τρεις (403) ημέρες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο − εργατοτεχνίτη, ανάλογα με την ηλικιακή διάκριση που θεσπίζει η υποπαράγραφος ΙΑ 11 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012.

Επισυνάπτονται πίνακες:

1. Πρόστιμα για αδήλωτη εργασία

2. Περιοχές εστιασμένων ελέγχων 13 Ιουνίου – 10 Οκτωβρίου 2014

     

 

 

Previous Ολοκληρώθηκαν οι υπαγωγές επενδυτικών σχεδίων του ν.3908/2011 όλων των προγενέστερων κύκλων του Α΄ Κύκλου 2014.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας