Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
STOURNARAS REGLING F87854281

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Γ. Στουρνάρας: Χωρίς δάνεια δεν είναι βιώσιμη η ανάκαμψη

Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της, ενώ διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που ο ΕSM χορηγήσει νέο δάνειο, αυτό θα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους.

Γ. Στουρνάρας: Χωρίς δάνεια δεν είναι βιώσιμη η ανάκαμψη

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε από την πλευρά του, πως χωρίς νέα δάνεια η ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη.

Μέχρι στιγμής η ανάκαμψη της οικονομίας δεν στηρίχθηκε στον τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος πρακτικώς ήταν ανύπαρκτος, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και προειδοποίησε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε.

Τόνισε επίσης ότι εφεξής η οικονομία θα πρέπει να προχωρήσει με θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης. Στην αντίθετη περίπτωση, αμφιβάλλει για το κατά πόσον η ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί να είναι διατηρήσιμη.

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ κάλεσε για μία ακόμη φορά τους Ευρωπαίους εταίρους να τιμήσουν την υπόσχεσή τους και να αποφασίσουν μέτρα για την ανακούφιση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Ζερβός: “Με κατάρρευση απειλείται η ΔΕΗ σε περίπτωση ταυτόχρονης λειτουργίας της «μικρή ΔΕΗ» & των δημοπρασιών ποσοτήτων ηλεκτρισμού”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας