Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Προς ενοποίηση τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για τη διοικητική ενοποίηση και τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των δομών κοινωνικής ασφάλισης υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Πρόκειται για το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας οργανωτικής αναβάθμισης, η οποία αποσκοπεί αποκλειστικά στη διοικητική και λειτουργική ενοποίηση των 60 διαφορετικών τομέων ασφάλισης και 90 μητρώων ασφαλισμένων που συγκροτούν αυτή τη στιγμή το χάρτη της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης η νέα οργανωτική δομή κοινωνικής ασφάλισης θα είναι πιο ευέλικτη και λειτουργική και «θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη βιωσιμότητα του συστήματος, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση στις παροχές και τα όρια». 
Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα γίνει σε χρονικό ορίζοντα όχι μεγαλύτερο από έτος και εκτιμάται πως θα επιφέρει «μείωση δομών, εξοικονόμηση σημαντικών λειτουργικών και διοικητικών εξόδων και δραστική βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση στο ύψος των παροχών και τις λοιπές παραμέτρους (π.χ. ηλικιακά όρια) του ασφαλιστικού συστήματος».

Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας επανακαθορίστηκε το πλαίσιο χορήγησης παροχών σε χρήμα από τον ΟΓΑ καθώς διαπιστώθηκε ότι για περίπου 30 χρόνια καταβάλλονταν από τον Οργανισμό έξοδα κηδείας χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση νόμιμων παραστατικών. 

 

Previous Με διαδικασίες fast track σειρά ενεργειακών έργων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας