Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
energiaka erga xartis1 F1704637797

Με διαδικασίες fast track σειρά ενεργειακών έργων

Την απόφαση για ένταξη στις διαδικασίες fast track, μιας σειράς ενεργειακών έργων, προτεραιότητας όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση  έλαβε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 2 Ιουνίου η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

«Η απόφαση αυτή δίνει μια νέα δυναμική στις διαδικασίες fast track, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει και τις δυνατότητες της Ελλάδας για επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας» υποστήριξε, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Επιτροπής, υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
«Εγκρίναμε σήμερα 12 μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις, προϋπολογισμού άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργούν περισσότερες από 17.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το επενδυτικό σχέδιο “The Mall Athens” της εταιρείας “LAMDA OLYMPIA VILLAGE A.E.”, το οποίο εντάχθηκε στις διατάξεις του Ν.3894/2010 όπως ισχύει, σε συμμόρφωση με το σκεπτικό και το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 376/20147 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το έργο θα ελεγχθεί εκ νέου από το Σ.τ.Ε. στο πλαίσιο της κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.) με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα τύχει ασφαλώς της κανονιστικής επεξεργασίας του ΣτΕ.

Previous Απόφαση για χρηματοδότηση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας