Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
paralia F 220393067

Πλαφόν στις τιμές των κυλικείων στις οργανωμένες παραλίες – Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα και ψωμί

Πλαφόν στις τιμές των κυλικείων που λειτουργούν στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου, βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, κατά το πρότυπο για τις ανώτατες τιμές που ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα και κινηματογράφους για τους όρθιους πελάτες.

Οι αλλαγές στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) που ανακοινώθηκαν, με την αγορανομική διάταξη που υπέγραψε ο κ. Σκορδάς αφορούν μεταξύ άλλων τη διακίνηση ψωμιού, ελαιολάδου, καυσίμων, κ. α.

Οι κυριότερες αλλαγές προβλέπουν τα εξής :

– Δίνεται η δυνατότητα στους φούρνους να έχουν τραπεζάκια εξυπηρέτησης των πελατών τους με προϊόντα αρτοποιίας και πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς). Επαναλαμβάνεται επίσης η ρύθμιση για υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού.

– Θεσπίζεται υποχρέωση τήρησης Βιβλίου Ιχνηλασιμότητας οπωροκηπευτικών για την προστασία των καταναλωτών.

– Παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης ετικέτας στα ελληνικά για την άρση της δέσμευσης προϊόντων που δεν είχαν τις απαιτούμενες επισημάνσεις.

– Στα προϊόντα από δέρμα δίνεται η δυνατότητα χρήσης εικονογραμμάτων όπως στα υποδήματα αντί των όρων «ΔΕΡΜΑ» και «ΠΛΑΣΤΙΚΟ» με την προϋπόθεση ταυτόχρονης υποχρέωσης για ανάρτηση πίνακα εντός του καταστήματος που να εξηγεί τα σύμβολα.

– Κοινόχρηστα: οι ένοικοι δικαιούνται να ζητούν με δαπάνες τους αντίγραφα των παραστατικών δαπανών. Επίσης οι επαγγελματίες διαχειριστές αναρτούν φωτοαντίγραφα παραστατικών δαπανών σε πίνακα ανακοινώσεων με διαφανή πρόσοψη και ασφαλισμένο.

– Διαγράφηκε η υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους βάρους ή ποσότητας στις μερίδες των εστιατορίων.

– Προβλέπονται ρυθμίσεις για τη σφράγιση, έλεγχο κλπ. των αντλιών καυσίμων.

– Τίθενται ανώτατα όρια στο βάρος του χαρτιού, σακούλες κλπ. που χρησιμοποιείται κατά την διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ειδών με μικτοβαρή ζύγιση παρουσία του πελάτη.

Previous ΕΛΣΤΑΤ: Ακόμη μικρότερη η ύφεση, υποχώρησε στο -0,9% – Πιο κοντά η ανάπτυξη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας