Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
oikonomia F945856086

Περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της ζήτησης στην ευρωζώνη, ζήτησε ο ΟΟΣΑ

Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη παραμένει αδύναμη και αυτό ενέχει τον κίνδυνο μίας παρατεταμένης στασιμότητας, εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της ζήτησης, τονίζει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην ενδιάμεση έκθεσή του (Interim Economic Assessment), ενώ προβλέπει συγκρατημένη άνοδο για τις περισσότερες μεγάλες – αναπτυγμένες και αναδυόμενες – οικονομίες.

Για την ευρωζώνη, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,8% το 2014 και 1,1% το 2015. «Οι προοπτικές όσον αφορά την ανάπτυξη είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ των μεγάλων οικονομιών της Ευρωζώνης.

Η Γερμανία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% φέτος και το 2015, η Γαλλία με ρυθμό 0,4% φέτος και 1% το 2015, ενώ η ιταλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 0,4% φέτος και να έχει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,1% το 2015», αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας: «Με δεδομένη την προοπτική υποτονικής ανάπτυξης και τον κίνδυνο να εξασθενήσει περαιτέρω η ζήτηση, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει κοντά στο μηδέν ή γίνει αρνητικός, ο ΟΟΣΑ συνιστά περισσότερη νομισματική στήριξη για την ευρωζώνη.

Τα πρόσφατα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι καλοδεχούμενα, αλλά περισσότερα μέτρα είναι δικαιολογημένα, μεταξύ των οποίων και η ποσοτική χαλάρωση. Με δεδομένη την αδυναμία της ζήτησης, οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουν στον πλήρη βαθμό την ελαστικότητα που προβλέπεται από τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ».

amna.gr

Previous Π.Ε. Άρτας: Από τις 10/9 η έναρξη συγκομιδής πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας