Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
katoikies3 F 1198642338

Παράταση έως 30 ημέρες στις ελλιπείς αιτήσεις ένταξης στον νόμο Κατσέλη

Παράταση από 15 έως και 30 ημέρες οφείλουν να δίνουν τα Ειρηνοδικεία στους δανειολήπτες που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι αιτήσεις τους δεν είναι πλήρεις, σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, οι γραμματείς των κατά τόπους Ειρηνοδικείων οφείλουν να χορηγούν παράταση από 15 έως και 30 ημέρες στις  αιτήσεις, οι οποίες δεν είναι πλήρης λόγω ελλιπών δικαιολογητικών ή λόγω της μη χορήγησης αναλυτικών καταστάσεων οφειλών από τις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση χορήγησης αναλυτικών καταστάσεων οφειλών, εκ μέρους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκύπτει με βεβαιότητα από την προσκόμιση αντιγράφου αίτησης των δανειοληπτών προς τις τράπεζες και την παρέλευση απράκτου της δεκαήμερης προθεσμίας που θέτει ο νόμος στα τελευταία.

Σημειώνεται ότι οι γραμματείες των αρμόδιων Ειρηνοδικείων προβαίνουν στην τυπική εξέταση πληρότητας των δικαιολογητικών, και σε κάθε περίπτωση ο ουσιαστικός έλεγχος της πληρότητας της αίτησης και των λοιπών δικαιολογητικών, γίνεται από τον δικάζοντα Ειρηνοδίκη

naftemporiki.gr

Previous Τέλος Ιανουαρίου ο νέος αναπτυξιακός νόμος εκτιμά ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας