Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ypourgeio oikonomikon1 F 1690000205

Τέλος Ιανουαρίου ο νέος αναπτυξιακός νόμος εκτιμά ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ

Το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου και θα ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα εκτίμησε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm ο κ. Λαμπριανίδης ανέφερε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να διατυπωθεί με τέτοιο τρόπο ο νόμος ώστε να έχει καλές στοχεύσεις και να αποφευχθούν οι αστοχίες των προηγούμενων νόμων.

Όπως έκανε γνωστό, έχουν παραληφθεί 6.300 επενδυτικά σχέδια, για τα οποία το κράτος έχει συμβασιοποιημένες οφειλές, δηλαδή εντάχθηκαν στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και δεν υλοποιήθηκαν ακόμη, αλλά τα οφειλόμενα ποσά είναι πολύ μεγάλα.

Αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί διευκρινίζοντας ότι  «είναι πάρα πολλά τα σχέδια και το ποσό που είναι να πάρουν είναι πολύ υψηλό, καθώς έγινε μια υπερδέσμευση και εντάχθηκαν επιχειρήσεις, χωρίς να υπάρχουν χρήματα».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν κάποιος επιχειρηματίας ολοκληρώσει την επένδυση και δεν πληρωθεί, να στραφεί κατά του δημοσίου και να ζητήσει χρήματα, τα οποία το κράτος του υποσχέθηκε. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για την ώρα δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, καθώς κανένα σχέδιο δεν έχει υλοποιηθεί.

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων είπε ότι «σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις των επιχειρήσεων, όμως στην Ελλάδα, οι προηγούμενοι αναπτυξιακοί νόμοι ενίσχυαν τις επιχειρήσεις μόνο με χρήμα ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και άλλες μέθοδοι, όπως για παράδειγμα οι φορολογικές απαλλαγές, ή οι εγγυήσεις δανείων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Οι εγκύκλιοι για αύξηση ορίων ηλικίας σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας