Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Eurogroup Ntaisebloom F 2126864731

Ντάισελμπλουμ :«Έχει επιτελεσθεί πρόοδος»

Στην κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, προχώρησαν ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε πρόοδος και είχαμε εποικοδομητική συζήτηση, μια πρόοδος επί πολλών θεμάτων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία και η συνεδρίαση της Δευτέρας δεν θα είναι καθοριστική. Όλοι, όμως, καταλαβαίνουμε πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση-τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα- και οι εργασίες είναι καρποφόρες» ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ.

«Είχαμε μια σημαντική ανταλλαγή ιδεών. Έχει επιτελεσθεί πρόοδος, τόσο σε ότι αφορά τις διαδικασίες του διαλόγου, όσο και στην συμφωνία επί μέτρων που η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει. Υπάρχει πρόοδος και η όλη διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί. Την Δευτέρα η συζήτηση θα συνεχισθεί και θεωρώ ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε λογικό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Για τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο κύριος Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι « η θέση του Eurogroup είναι αυτή του Νοεμβρίου του 2012. Αν η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, το οποίο και επανακαθορίζεται, τότε οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να εξετάσουν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και να αναθεωρήσουν και τα επιτόκια. Αλλά το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, έστω και με τροποποιήσεις. Πάντως, κρατώ κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι μου τις δηλώσεις και αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012».

Previous Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας