Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
maximou megaro F 1975760720

Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης

Mε τα βασικά μέτρα του φορολογικού πακέτου να βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς οδεύει η ελληνική πλευρά προς το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας με στόχο μια θετική δήλωση προόδου που θα ανοίξει την πόρτα για την τελική συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αναμόρφωση του ισχύοντος καθεστώς στο ΦΠΑ, μέτρα που θα μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα και στους έχοντες καθώς και ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βρίσκονται υπό εξέταση, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά αποδοχής και από τις δύο πλευρές.

Η καθιέρωση του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες πλην ορισμένων βασικών που θα μείνουν στον χαμηλό συντελεστή ( φάρμακα κα), φαίνεται, συμφώνα με πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, ότι θα είναι ένα από τα βασικά μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ενώ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης εξακολουθούν να βρίσκονται ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη είσπραξη του φόρου στα νησιά του Αιγαίου.

Τα εισπρακτικά μετρά του νέου φορολογικού πακέτου θα επικεντρώνονται στα υψηλότερα εισοδήματα. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται, χωρίς ως τώρα να έχουν κλειδώσει και οι αποφάσεις, είναι και η επιβολή έκτακτου φόρου στις 500 πιο πλούσιες οικογένειες της χώρας. Εξετάζεται ακόμη η αναστολή της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από ένα ορισμένο όριο που μπορεί να είναι και τα 50.000 ευρώ ενώ δεν αποκλείονται αναπροσαρμογές προς τα πάνω στον ανώτερο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος.

amna.gr

Previous 7th International Trade Fair for Poultry Technologies VIV TURKEY 11 -13 Ιουνίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας