Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dendias n F721219386

Ν. Δένδιας: Παρουσίασα πρόταση και όχι τελική ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά

Διευκρινίσεις για τις ανακοινώσεις που έκανε τη Δευτέρα αναφορικά με τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια έδωσε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, εξηγώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm πως ήταν μία πρώτη πρόταση και όχι μία ρύθμιση έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή. 

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τις οποίες οι προτάσεις Δένδια ήταν προσωπικές απόψεις, δεν έχουν συζητηθεί με το ΠΑΣΟΚ, ούτε έχουν συμφωνηθεί.

«Εάν είχα μείνει υπουργός, αυτή την πρόταση θα είχα καταθέσει στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή. Υπάρχει νέος υπουργός, αυτός θα κρίνει, αλλά θα μου επιτρέψετε την προνομία ως βουλευτή και Έλληνα πολίτη να πάρω την ευθύνη και να πάρω ακόμη και το βάρος της αρχικής επίθεσης, αν θέλετε, από ένα κομμάτι των τραπεζών που δεν θέλουν να δουν λίγο πιο πέρα. Δεν με πειράζει αυτό. Διάλογος να γίνεται. Αλλά αυτό που πρέπει να γίνεται, είναι ο διάλογος να γίνεται επί της ουσίας. Επί επιχειρημάτων και όχι εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά οποιουδήποτε πει κάτι για μια τράπεζα, η οποία αισθάνεται ότι αυτό κάτι της θίγει», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Δεν είπα ότι οι προτάσεις θα προωθηθούν στη Βουλή» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για προεργασία η οποία δεν είχε συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ και για την οποία ούτε η τρόικα έχει ενημερωθεί. «Αλοίμονό μου αν για κάθε θέμα στο οποίο εκφράζω άποψη πρέπει να προσυνεννοούμαι με το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι έχουν γίνει επαφές με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και πως η προεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Τα στεγαστικά δάνεια είναι κοντά στα 27 δισ. ευρώ. Εκεί, είχε αρχίσει μια εργασία και είχαν γίνει κάποιες άτυπες επαφές με τις συστημικές τράπεζες. Με δύο από αυτές. Δεν είχε γίνει ακόμη επαφή με τις άλλες και κατά την άποψή μου στο τέλος θα συμφωνήσουν όλες, όπως έγινε και με τα επιχειρηματικά δάνεια», κατέληξε.

naftemporiki.gr

Previous Κομισιόν: Η ελληνική οικονομία επιτέλους ανακάμπτει
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας