Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
a cert F1876114413

Μόνο 20 επιχειρήσεις θα πάρουν “διαβατήριο” για την εξαγωγή προϊόντων στη ρωσική αγορά

Μετά από σχετική απόφαση η οποία λήφθηκε από τον Rosselkhoznadzor την προηγούμενη Πέμπτη 2 Απριλίου, σε 20 ανέρχονται τελικά οι ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων ζωϊκής προέλευσης που θα πάρουν το πράσινο φως προκειμένου να εξάγουν τα προϊόντα τους στη ρωσική αγορά, όταν αρθεί το εμπάργκο. Tο ισχύον μέχρι σήμερα μητρώο των εγκεκριμένων ελληνικών επιχειρήσεων του Rosselkhoznadzor, παύει να ισχύει.

Μόνο οι 20 επιχειρήσεις που θα

  • επιλεγούν από το ρωσικό κλιμάκιο και
  • ελεγχθούν από αυτό και
  • περάσουν επιτυχώς τον σχετικό έλεγχο

 θα πάρουν το “διαβατήριο” προκειμένου να εξάγουν τα προϊόντα τους στη ρωσική αγορά σε αυτή τη φάση.

 Επισημαίνεται ότι το κλιμάκιο του Rosselkhoznadzor θα αφιχθεί στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20 Απριλίου, και για δύο εβδομάδες θα διενεργεί, χωρισμένο σε δύο τουλάχιστον ομάδες, επιτόπιους ελέγχους στις Ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες και στις 20 ελληνικές επιχειρήσεις των κλάδων γάλακτος, ιχθύων και κρέατος που θα επιλεγούν από αυτό.

 

Οι επιχειρήσειςπου ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο του Rosselkhoznadzor καθώς και οι νέες που ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε αυτό καλούνται να υποβάλουν Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην Α CERT, η οποία αναλαμβάνει την:

  • Προετοιμασία (Compliance Assessment)
  • Εκπαίδευση
  • Αξιολόγηση και
  • Πιστοποίηση

των υπό ένταξη στο μητρώο επιχειρήσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Τελωνειακής Ένωσης (ΤΕ) και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σχετική αναφορά για το ρόλο της Α CERT υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Rosselkhoznadzor (http://www.fsvps.ru/fsvps/news/12759.html?_language=en).

Στο πλαίσιο αυτό η A CERT καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους προκειμένου να ολοκληρώσουν εγκαίρως, πριν την άφιξη της ομάδας αξιολόγησής του Rosselkhoznadzor στην Ελλάδα, τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Πληροφορίες: Τηλ. 2310 210777 (κα Κωνσταντία Ναλμπάντη, Γεν. Διευθύντρια Α CERT) και e-mail: nn@a-cert.org

Την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

 

Previous Τι συζητήθηκε για τον ελληνικό αγωγό φ. αερίου και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας