Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
tsipras putin F 2140681231

Τι συζητήθηκε για τον ελληνικό αγωγό φ. αερίου και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία

Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

Όπως σημειώνουν, σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ τονίζουν ότι οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που, όπως λένε, αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκδηλώθηκε εκτεταμένο ενδιαφέρον από τη ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας. 

Συγκεκριμένα, άνοιξε, όπως επισημαίνουν, ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε.

Προσθέτουν ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευσή του.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι είναι υπό επεξεργασία φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών ελληνορωσικών εταιρειών.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Previous Κύκλοι του Eurogroup: Ικανοποιητική η πρόοδος της Ελλάδας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας