Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Μίχαλος: Απαράδεκτη η απόφαση για επιβολή τέλους επιτηδεύματος 2013

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σημειώματα για πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος που αφορά το οικονομικό έτος 2013.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία για τις επιχειρήσεις, η απαίτηση για την πληρωμή ενός ακόμη χαρατσιού, και μάλιστα από το παρελθόν, θα τις φέρει σε ακόμη δυσμενέστερη θέση. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ ζητεί από την κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφασή της για την επιβολή του πρόσθετου αυτού χαρατσιού ή τουλάχιστον να το «παγώσει» για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έως ότου διαπιστωθεί στην πράξη μια ανάκαμψη στην αγορά. Επιπροσθέτως, τονίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δημιουργεί μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούσαν κατά το έτος επιβολής του τέλους επιτηδεύματος αλλά στη συνέχεια διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Σε καμία περίπτωση, οι επιχειρήσεις αυτή τη δεδομένη περίοδο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση που τους επιβάλλεται και η οποία υπερφορολόγηση με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέα σωρεία λουκέτων επισημαίνει ο κ. Μίχαλος.

Previous ΥΠΑΠΕΝ:Έναρξη Διενέργειας Περιοδικών Επιθεωρήσεων σε αδειοδοτημένες εγκατατάσεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας