Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ekdilosi exagogiges pistoseis3 F 438174904

Με επιτυχία η εκδήλωση για τις δυνατότητες ασφάλισης των εξαγωγικών πιστώσεων και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των εξαγωγών στο Επιμελητήριο Άρτας

ekdilosi_exagogiges_pistoseis_proedros1_F-1387337397.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 η εσπερίδα για τις δυνατότητες ασφάλισης των εξαγωγικών πιστώσεων και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των εξαγωγών στο Επιμελητήριο Άρτας.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννης Γκολομάζος επισήμανε πως το Επιμελητήριο Άρτας στηρίζει και προωθεί την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων –μελών του και στέκεται συμβουλευτικά στο πλευρό τους διοργανώνοντας ημερίδες και σεμινάρια σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς και συνεργάτες. Ταυτόχρονα, προωθεί, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, ως προϊόντα Ονομασίας προέλευσης ή προϊόντα Γεωγραφικής ένδειξης, ώστε να αποκτήσουν επωνυμία και να κερδίσουν σε προστιθέμενη αξία.

Ο κ. Γκολομάζος υποστήριξε πως στον τομέα των εξαγωγών υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για την τοπική μας οικονομία και κυρίως στον πρωτογενή τομέα, καθώς τα προϊόντα που παράγονται & μεταποιούνται στην ΠΕ Άρτας είναι ποιοτικά & υψηλής διατροφικής αξίας.

Υπερασπίστηκε τις συνεργασίες και το συνεργατισμό, επισημαίνοντας πως «αν υπάρξουν συνέργειες κατά την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων θα δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακος και θα προωθηθούν μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων σε καλές τιμές. Με δεδομένο, μάλιστα ότι οι διεθνείς επιχειρήσεις που θέλουν να εισάγουν ελληνικά προϊόντα εκτός της ποιότητας ενδιαφέρονται και για τη δυνατότητα του συνεργάτη τους να καλύψει μεγάλες ποσότητες θεωρώ τη συνεργασία απολύτως απαραίτητη», ανέφερε.

ekdilosi_exagogiges_pistoseis3_F-438174904.jpg

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) κ. Κωνσταντίνος Παπαναγιώτου, ο οποίος παρουσίασε το Πρόγραμμα Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων, αναφέρθηκε διεξοδικώς στους κινδύνους μη πληρωμής και ανέλυσε τη διαδικασία ασφάλισης από την υποβολή της αίτησης ως και την καταβολή της αποζημίωσης.

Ο κ. Παπαναγιώτου παρουσίασε επίσης, στους εξαγωγείς της Άρτας το πρόγραμμα του Οργανισμού «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ». Όπως τόνισε, το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί έναν άριστο συνδυασμό Ασφάλισης και Χρηματοδότησης. Δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες εξαγωγείς να χρηματοδοτηθούν από τράπεζες της επιλογής τους χωρίς «εμπράγματες» ασφάλειες ή άλλες διασφαλίσεις με ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της αξίας των ασφαλισμένων από τον ΟΑΕΠ τιμολογίων με ανώτατο ανακυκλούμενο ποσό το 1 εκατ. ευρώ για διάρκεια πιστώσεων από 1- 4 μήνες και με ευνοϊκό επιτόκιο. Το πρόγραμμα υλοποιείται με δύο απλές προϋποθέσεις, την ασφάλιση του τιμολογίου στον ΟΑΕΠ και την παράδοση του προϊόντος στον ξένο αγοραστή. Έτσι, με αυτές τις προϋποθέσεις ο εξαγωγέας αποκτά ρευστότητα λίγες μέρες μετά την παράδοση του προϊόντος του.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, με τους εξαγωγείς να θέτουν σειρά ερωτημάτων και να λαμβάνουν τις σχετικές απαντήσεις.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου κ. Βασίλειος Μαγκούτης.

Previous ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ f.re.e ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (20-24/2/2018)
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας