Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis giorgos1 F249738339

Μακρά μεταβατική περίοδο για τα «κόκκινα» δάνεια ζητεί ο Γ. Σταθάκης

Τη διατήρηση περιορισμών στην πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επιθυμεί ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης μίας μακράς μεταβατικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, o κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στο «άνοιγμα» του 50% της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «επιθυμούμε μία μακρά μεταβατική περίοδο για τις πιο ευαίσθητες κατηγορίες δανείων, όπως τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σχετικά με τη διατήρηση των περιορισμών στην πώληση των δανείων, ο υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και γι’ αυτό, «βρισκόμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές.

Μέχρι στιγμής, εξήγησε, η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει για την απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, τα οποία επί αρκετά χρόνια αποτελούσαν «βραχνά» για τους ισολογισμούς των τραπεζών.

«Έχει έρθει η ώρα, να κάτσουμε όλοι στο τραπέζι και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση» συνέχισε, κάνοντας ειδική μνεία, στις διαπραγματεύσεις Αθηνών – δανειστών.

Όπως εκτίμησε, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συμβάλλει στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και στην ανάκαμψη της οικονομίας το β’ μισό του 2016.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ασφαλής, ενώ εκτίμησε ότι ακόμη και σε περίπτωση εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνυόταν και πάλι νικητής. «Δεν βλέπω το σενάριο της πολιτικής αστάθειας» επανέλαβε, καταλήγοντας.

naftemporiki.gr

Previous Interreg Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020: 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας