Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ee simaies F 957147682

Κομισιόν: Απαιτείται περαιτέρω προσέγγιση στις τεχνικές συζητήσεις

Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών συνεχίζονται, υπάρχει πρόοδος, απαιτείται περαιτέρω προσέγγιση, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε τη δήλωση του Εurogroup, στις 11 Μαίου, συμφωνα με την οποία απαιτείται χρόνος και προσπάθειες για περαιτέρω προσέγγιση. Ακόμη καλωσόρισε τη βούληση που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για επιτάχυνση των συζητήσεων με στοχο να καταλήξουμε σε μια ικανοποιητική συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρξει θα συντάντηση στις Βρυξέλλες των επικεφαλής των τεχνικών ομάδων, στο πλαίσιο του Βrussels Group αυτή τη βδομάδα και πριν τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα (21-22 Μαίου), απέφυγε να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν.

Αναφορικά με τη Ρίγα, διευκρίνισε ότι το αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής είναι οι σχέσεις της Ε.Ε. με τις γειτονικές τρίτες χώρες, ωστόσο επεσήμανε ότι θα βρίσκονται εκεί πολλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, και συνεπώς υπάρχει η δυνατότητα κατ’ ιδίαν επαφών.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα υπάρξει συνάντηση στη Ρίγα του Πρωθυπουργού με το Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απάντησε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή, ωστόσο δεν θα μεταφέρουν δημόσια τις συζητήσεις τους. Επίσης, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει προσωπική εμπλοκή στο θέμα και μαζί με τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον επίτροπο Μοσκοβισί έχουν δεσμευθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

naftemporiki.gr

Previous ΕΣΕΕ: “κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας