Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
apod F13485

Κληρώσεις με δώρα μεταξύ των κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων

Με παροχή κινήτρων σκοπεύει να συνδυάσει τη συλλογή αποδείξεων και το 2014 το υπουργείο Οικονομικών, καθώς τελικά το μέτρο δεν καταργείται, όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο Γ.Στουρνάρας. Έτσι, οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν αποδείξεις και ως επιβράβευση θα λαμβάνουν μείωση κατά 10% στον ΦΠΑ, ενώ σχεδιάζονται και κληρώσεις με πλούσια δώρα (!)

Ειδικότερα, για το θέμα των κληρώσεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου έχει προταθεί να γίνονται κληρώσεις με τους κωδικούς των αποδείξεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ κάθε μήνα ή κάθε εξάμηνο. Τα δώρα που έχουν προταθεί είναι ταξίδια, αυτοκίνητα ή μετρητά.
 
Όπως λένε αρμόδια στελέχη, για έναν καταναλωτή το ενδεχόμενο να κερδίσει 10.000 ευρώ ή ένα αυτοκίνητο είναι σημαντικό δέλεαρ, ενώ η δαπάνη για τον προϋπολογισμό είναι ανεπαίσθητη μπροστά στο όφελος που θα προκύψει από τη συλλογή αποδείξεων.

Σε ό,τι αφορά την έκπτωση στο ΦΠΑ, προβλέπεται ότι ο φορολογούμενος που θα κάνει τις συναλλαγές του με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και για κάθε απόδειξη θα έχει μπόνους μείωσης 10% στο ΦΠΑ της κάθε αγοράς.

Πηγή : ΒΕΘ

Previous Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 12/7/2013
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας