Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
images F1596

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 12/7/2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕ ΤΗ Δ.Ε. ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕ. Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για την αυξανόμενη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που οδηγεί μεγάλο αριθμό υγιών επιχειρήσεων στο λουκέτο. Όπως εκτίμησε, η ανακεφαλαίωση των Τραπεζών δε θα αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ όσον αφορά στις προσπάθειες χρηματοδότησης μέσω του ΕΤΕΑΝ εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα. Τέλος, ο κ. Μίχαλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα των Επιμελητηρίων και της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων ως μέλη τους. Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ουδέποτε τέθηκε από τον ίδιο θέμα αλλαγής στη νομική μορφή ή στον υφιστάμενο αριθμό και στη δομή των Επιμελητηρίων και ότι τόσο το υπουργείο όσο και ο ίδιος προσωπικά υπολογίζουν στη βοήθεια και στη συνδρομή των Επιμελητηρίων στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να βγει η χώρα από την κρίση και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ø ΥΠ.ΑΝ.: ΕΩΣ ΚΑΙ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

       Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ενώ όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου θα ανοίγουν – πάντα σε προαιρετική βάση – επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και εκπτώσεων. Αυτή είναι η ρύθμιση για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», το οποίο παρουσίασαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Σκορδάς.

 

Ø ΣΤΟ 26,9% ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Συνεχίστηκε τον Απρίλιο η άνοδος της ανεργίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2013 ανήλθε σε 26,9% έναντι 23,1% τον Απρίλιο του 2012 και 26,8% τον Μάρτιο του 2013. Το σύνολο των απασχολουμένων τον Απρίλιο του 2013 εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 3.636.042 άτομα. Οι άνεργοι έφτασαν το 1.337.621 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ήταν 3.337.051 άτομα. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 194.746 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (+17,0%) και κατά 24.025 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2013 (+1,8%).

 

Ø ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως το το Σάββατο 31 Αυγούστου. Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου ελπίζουν ότι η αγορά θα καταφέρει να κινηθεί ικανοποιητικά, με τη βοήθεια και της υψηλής τουριστικής κίνησης, ενώ οι μειώσεις στις τιμές θα διαμορφωθούν και πάλι σε υψηλά ποσοστά. Η πτώση του τζίρου από την αρχή του έτους κινείται στο 15% κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ø ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

H Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕ ανακοινώνει ότι, θέτει στη διάθεση των εταιρειών μια νέα Υπηρεσία για «Ηλεκτρονικής Υποβολής Δικαιολογητικών», τα οποία κατά περίπτωση απαιτούνται για την καταχώριση μεταβολών και στοιχείων των εταιρειών στο ΓΕΜΗ. Τεχνικές Πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλ. 210-3392440 της Κεντρικής Υπηρεσίας ΓΕΜΗ. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαθέσιμη στα οικεία Επιμελητήρια. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.businessportal.gr/. Άμεσα διαθέσιμες είναι οι αιτήσεις  για υποβολή δικαιολογητικών α) οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών κλπ) και β) αλλαγής διευθύνσεως γραφείων.

Previous Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σμύρνη (21-22 Οκτωβρίου 2013)
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας