Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σχ για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων

Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Για ένα νομοσχέδιο που απλουστεύει ριζικά τις αδειοδοτήσεις και στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα γίνεται πράγματι μια χώρα φιλική στις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου νόμου.

 Όπως είπε το νομοσχέδιο ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των συναρμόδιων υπουργείων με την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και της διαβούλευσης με τους συναρμόδιους φορείς. 
«Η παρέμβαση που κάνουμε είναι σφαιρική. Σε αντίθεση με προηγούμενες ρυθμίσεις διαφόρων κυβερνήσεων, αυτή η παρέμβαση καλύπτει το σύνολο, σχεδόν, των αδειοδοτήσεων για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις», επισήμανε. 
Της κατάθεσης και ψήφισης του νόμου πλαισίου θα ακολουθήσει η έκδοση μέσα στο χρόνο, όλων των προεδρικών διαταγμάτων και των υπουργικών αποφάσεων που απαιτείται να εκδοθούν από τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου ο νόμος αυτός να πάρει σάρκα και οστά το ταχύτερο δυνατό.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό,  θα δημιουργηθεί και ένα γραφείο συντονισμού με εκπροσώπους από το γραφείο του Πρωθυπουργού και από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση. 

Previous J. Hahn: Προγράμματα για τις ΜμΕ, την έρευνα, την ανάπτυξη, και για ποιοτικό τουρισμό στο νέο ΕΣΠΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας