Στις 15 Ιανουαρίου 2019 πρόκειται να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες για την ασφάλεια τροφίμων
(http://www.inspection.gc.ca/food/sfcr/eng/1512149177555/1512149203296).
Την εποπτεία τήρησης έχει ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων (Canadian Food Inspection Agency – CFIA), στον δικτυακό τόπο του οποίου έχουν αναρτηθεί αναλυτικές πληροφορίες (www.inspection.gc.ca).
Σκοπός της νέας νομοθεσίας είναι η ενίσχυση της ασφάλειας τροφίμων και η ταχύτερη απομάκρυνση από την αγορά των μη ασφαλών προϊόντων. Ταυτόχρονα, περιορίζεται η γραφειοκρατία, μειώνεται η επιβάρυνση του διοικητικού μηχανισμού και απλοποιείται η διαδικασία για τις επιχειρήσεις, καθώς θα εφαρμόζεται ένα μόνο πλέγμα κανόνων, αντικαθιστώντας τα δεκατέσσερα συνολικά νομοθετήματα που ισχύουν σήμερα.
Σχετικές πληροφορίες για την αδειοδότηση υπό το νέο καθεστώς είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο: apply for a Safe Food for Canadians (SFC) licence in My CFIA (http://www.inspection.gc.ca/about-the-cfia/my-cfia/eng/1482204298243/1482204318353)