Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
anakiklosi F 67909836

«Νέος γερμανικός νόμος περί Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσκευασιών

Από την 01-01-2019 τέθηκε σε ισχύ ο νέος γερμανικός Νόμος περί εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών – Verpackungsgesetz (Gesetz iiber das Inverkehrbringen, die Riicknahme und die hochwertige Verwertung von Verpackungen BGB1.1 S. 2234/5.7.2017).

Τα Γραφεία ΟΕΥ Βερολίνου, Ντύσσελντορφ και Μονάχου παραθέτουν ως εκ τούτου, σε επεξεργασμένη μορφή και μετάφραση, τις βασικότερες αλλαγές που επιφέρει ο νέος Νόμος, προς ενημέρωση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων:

(§ 9) Υποχρέωση νέας εγγραφής
Εταιρείες παραγωγής ή διακίνησης/εισαγωγής συσκευασμένων προϊόντων υποχρεούνται πριν την διάθεση των προϊόντων/συσκευασιών στην αγορά να εγγράφονται στο μητρώο του νεοσυσταθέντος Κεντρικού Φορέα,“Zentrale Stelle” (httr>s://www.verpackungsregister.orgA. Σε περίπτωση, που οι εταιρείες διαθέσουν στη γερμανική αγορά προϊόντα χωρίς τη σχετική εγγραφή, απειλούνται με πρόστιμο, το οποίο δύναται να ανέλθει έως 100.000 με 200.000 Ευρώ κατά περίπτωση. Ο σχετικός σύνδεσμος για την εγγραφή, στα αγγλικά είναι:https://lucid.verpackungsregister.org/?

(§ 10) Υποχρέωση νέας υποβολής αναφοράς δεδομένων

Εκτός από την εγγραφή, θα πρέπει να διαβιβάζονται στον νέο φορέα και τα σχετικά με τη συσκευασία δεδομένα και κυρίως: Αριθμός εγγραφής (χορηγείται από την Zentrale Stelle) – Υλικό και όγκος της συσκευασίας που διακινείται στην αγορά – Επωνυμία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσκευασιών με το οποίο έχει συμβληθεί ο παραγωγός της συσκευασίας/προϊόντος (Διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού) – Χρονικό διάστημα ισχύος της σχετικής σύμβασης.

Previous Κατά κύματα οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον Εξωδικαστικό
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας