Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
screkas kostas yp anaptyxis F664269765

K. Σκρέκας: Οι νεοφυείς επιχειρήσεις κινητήριος άξονας της ελληνικής οικονομίας.

Την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς αυτές μπορούν να γίνουν ο κινητήριος άξονας της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης  Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που οργάνωσε το υπουργείο σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ και την υποστήριξη του ΣΕΒ.

Ειδικότερα ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα τις καινοτόμες επιχειρήσεις ( «Experience Sharing Workshop for Growth of Innovative Industries),  ανέφερε ότι το 2010 οι επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις ήταν μόλις 500.000 ευρώ, ενώ το 2013 αυτού του είδους οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 80 φορές, φθάνοντας τα 42 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή η τάση πρέπει να συνεχιστεί» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας εκτιμώντας ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν έναν από τους βασικούς κινητήριους άξονες του νέου παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη ο υπουργός σχολίασε πως η η επιχειρηματικότητα ταιριάζει στους Έλληνες και όπως είπε η πολιτεία οφείλει να άρει όλους τους παράλογους και αναχρονιστικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στην επιχειρηματικότητα.

Σημειώνεται ότι η αποψινή εκδήλωση είναι μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας που αποσκοπεί στην ανταλλαγή εμπειριών Start-Up τεχνολογικών επιχειρήσεων από τους κλάδους του Διαδικτύου, Τεχνολογιών Τροφίμων, Τεχνολογιών Ιατρικής & Ψηφιακών Υπηρεσιών Υγείας καθώς και Τεχνολογιών Τραπεζικού Κλάδου του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Previous ΣΕΕΔΔΕ: Καταδίκη των μικρών καταλυμάτων ο ΦΠΑ στο 13%
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας